Brexit-haukka Nigel Farage ei asetu ehdolle tulevissa vaaleissa, vaan aikoo keskittyä Boris Johnsonin erosopimuksen haukkumiseen

Brexit-puolueen arvioidaan voivan syödä merkittävästi konservatiivien kannatusta joulukuun parlamenttivaaleissa.

Brexit
Nigel Farage vieressään Brexit Party -teksti.
Brexit-puolueella on 600 ehdokasta, joiden puolesta Nigel Farage aikoo nyt tehdä työtä. Kuva on otettu 1. marraskuuta.Rex Features / AOP

Brexit-puolueen puheenjohtaja Nigel Farage ei asetu ehdolle Britannian joulukuun parlamenttivaaleissa. Farage kertoi BBC:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) tänään sunnuntaina keskittyvänsä oman vaalikampanjansa sijaan kampanjoimaan pääministeri Boris Johnsonin neuvottelemaa brexit-sopimusta vastaan.

– Olen harkinnut tätä hyvin tarkasti. Haluanko yrittää itse saada paikan parlamentista vai ajanko asiaa [brexitin toteuttaminen] paremmin matkustamalla Britanniaa laidasta laitaan tukemassa 600 ehdokasta. Olen päättänyt, että jälkimmäinen on oikea tapa, Farage perusteli päätöstään.

Farage, joka aiemmin johti Ukip-puoluetta, on pyrkinyt Britannian parlamenttiin jo seitsemän kertaa, mutta jäänyt joka kerta valitsematta. Europarlamentissa hän on istunut vuodesta 1999 lähtien.

– En halua olla politiikassa loppuelämääni, Farage sanoi BBC:n haastattelussa.

Brexit-puolue sai toukokuun europarlamenttivaaleissa Britannian puolueista suurimman kannatuksen, ja sen arvioidaan saattavan syödä Johnsonin konservatiivipuolueen kannatusta merkittävästi joulukuun 12. päivä järjestettävissä vaaleissa.

Brexit-puolueen kannatus on vaihdellut mielipidetiedusteluissa 7–13 prosentissa. Konservatiiveille eri mielipidetiedustelut povaavat 36–42, työväenpuolueelle 21–29 ja liberaalidemokraateille 14–20 prosentin kannatusta.

Lisää aiheesta:

Eurooppa-kirje: Brexitistä tuli suuri kurpitsapiirakka, joka lässähti – Britannia on yhä EU:n jäsen

Britannian jouluvaalit voivat muuttaa brexitin radikaalisti tai johtaa jopa EU-eron perumiseen – vai päädytäänkö taas pattitilanteeseen?

Britanniaan ennenaikaiset vaalit joulukuun 12. päivä

Lähteet: Reuters, AP