1. yle.fi
  2. Uutiset

Teollisuusliiton ja ammattiliitto Pron ylityökiellot voimaan – koskettavat kymmeniätuhansia työntekijöitä

Kiellot kestävät ainakin marraskuun puoliväliin saakka.

työtaistelut
Helsinki ABB.
Teollisuusliiton ylityökiellon piirissä on noin satatuhatta työntekijää.AOP

Syksyn työehtosopimusneuvottelujen ensimmäiset työtaistelutoimet alkavat maanantaina, kun Teollisuusliiton ja ammattiliitto Pron ylityökiellot tulevat voimaan.

Teollisuusliiton ylityökiellon piirissä on noin satatuhatta työntekijää muun muassa teknologiateollisuudessa ja pelti- ja teollisuuseristysalalla. Pron ylityökielto koskee kaikkia teknologiateollisuuden toimihenkilötehtäviä.

Liitot julistivat ylityökiellot, kun uusista työehdoista ei päästy sopuun ennen edellisten sopimusten umpeutumista lokakuun lopussa. Ylityökiellot jatkuvat 15. marraskuuta asti.

Työantajien Teknologiateollisuus on sanonut ylityökieltojen hankaloittavan neuvotteluja ja vaikeuttavan yritysten toimintaa ja toimituksia asiakkaille.

Neuvotteluissa hiertävät erityisesti kilpailukykysopimuksen 24 palkatonta työtuntia, jotka työnantaja haluaa säilyttää ja palkansaajat poistaa.

Teknologiateollisuuden sopimuksia on pidetty suunnannäyttäjinä koko meneillään olevalle liittokierrokselle.

Lue lisää

Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro julistivat ylityökiellon – Työnantajat: "Painostustoimet hankaloittavat neuvotteluja"

Kiista kiky-tunneista jumittaa palkkaneuvotteluja: Teollisuusliitto torjuu lisätunnit, työnantajat kytkevät työajan ja palkankorotukset

Syksyn palkkaneuvottelujen avainkysymys: Kuka avaa kiky-tuntien umpisolmun?

Ammattiliitto Pro pöyristynyt työnantajien tavoitelistasta: "Lomarahat puoliksi, useat korvaukset leikkuriin, kolmesta lauantaista kiky-päiviä? Poikkeuksellista"

Lue seuraavaksi