1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. suurituloiset

Verottajalta erikseen kysyttyjen suurituloisimpien joukosta löytyi vielä päijäthämäläinen – maakunnan verokuningas oli Pär-Gustaf Relander

Osa Suomen suurituloisimmista on pyytänyt verottajalta nimensä poistamista medialle toimitetuilta listoilta.

Kuva: Mostphotos / Marén Wischnewski

Ainakin yksi kovatuloinen päijäthämäläinen on pyytänyt verottajalta, että hänen nimeään ei näkyisi medialle toimitetussa suurituloisten listassa.

Ylen hankkimien tietojen mukaan listalta puuttui Polttimo-yhtiön hallituksen puheenjohtaja, omistajasukuun kuuluva Pär-Gustaf Relander. Hänen verotettavat ansio- ja pääomatulonsa olivat yhteensä noin 4,4 miljoonaa euroa.

Verotietojen julkisuuskäytäntö on muuttunut tänä vuonna. Yle kävi läpi nimiä, jotka tänä vuonna puuttuivat eniten ansainneiden listalta, mutta ovat olleet viime vuosina korkeilla sijoilla.

Verottajan yleisesti medialle luovuttamien tietojen mukaan Päijät-Hämeen toiseksi suurituloisin oli Anneli Kari. Hänen verotettavat ansio- ja pääomatulonsa olivat yhteensä 3,2 miljoonaa euroa.

Etelä-Suomen Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan hollolalaisen Anneli Karin tulot ovat peräisin yritysjärjestelyistä, joissa on mukana suomalainen ja ulkomainen yritys.

Maakunnan suurituloisten listauksessa seuraavina ovat Hannu Laakkonen (2,7 miljoonaa euroa) ja Heikki Savolainen (2,6 miljoonaa euroa).

Juttua on muokattu 4.11.2019 kello 14.46: Päijät-Hämeen suurituloisimmaksi korjattiin Pär-Gustaf Relander. Aiempien tietojen mukaan suurimmat verotettavat tulot olivat Anneli Karilla. Tämä kävi ilmi, kun Yle selvitti erikseen, onko suurituloisimpien listalla aiempina vuosina eniten tienanneita. Taustalla on muutos verottajan julkisuuskäytännössä.