Lintulautoja tulee kahdeksaan puistoon Oulussa – ruokkiminen sallittu vain osoitetuilla ruokintapaikoilla

Virallisilla ruokintapaikoilla helpotetaan lintujen talvehtimista.

Pikkulinnuille tarkoitetut ruokintapaikat tulevat useaan puistoo ympäri kaupunkia. Arkistokuva. Kuva: Yle / Risto Salovaara

Lintujen ruokintaan tarkoitetut lintulaudat ilmestyvät kahdeksaan puistoon kuluvan viikon aikana Oulussa. Kaupunki muistuttaa, että kaupunkialueella lintujen ruokinta on sallittua ainoastaan siihen osoitetuilla ruokintapaikoilla. Taloyhtiöillä voi olla omia määräyksiä koskien lintujen ruokintaan tonteilla.

Pikkulinnuille tarkoitetut ruokintapaikat tulevat Luulajanpuistoon Karjasillalle, Tuiran Myllypuistoon, Hupisaarille, Hollihaanpuistoon, Pikku-Iikan puistoon Heinäpäähän, Mannisenojanpuistoon Meri-Toppilaan sekä Kuusisaareen.

Kaupunginpuutarhuri Heikki Pulkkinen yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista kertoo, että lintujen ruokinta sujuu kaupungin ruokintapaikoilla varsin hyvin.

– Toki lintuja on ruokittu muuallakin kuin virallisilla ruokintapaikoilla, mutta tämä on onneksi vähentynyt vuosien varrella, kertoo Pulkkinen.

Sorsalintujen ruokintaan tarkoitettu iso lava tuodaan Laanilanrantaan, missä on avovettä ympäri vuoden.

– Sorsalintujen ruokinta aloitetaan sitten, kun joki jäätyy, jatkaa Pulkkinen.

Kaupungilta muistutetaan, että linnunruoka laitetaan lintulaudalle. Maassa oleva ruoka likaantuu lintujen ulosteisiin ja houkuttelee paikalle rottia. Ruoan levittäminen muualle aiheuttaa ympäristön sotkeutumista ja on jätelain vastaista roskaamista.

Lintujen talviruokintaa löytyy ohjeita Birdlifen sivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)