1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Kemin ja Oulun välinen liikenne hidastuu – tulossa on useita kiertoteitä Simoon

Nelostien viimeisen 800 metrin kohtalo ratkeaa tammikuun loppuun mennessä.

Kiertoteiden nopeusrajoituksiksi laitetaan 40 km/h. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Kemin ja Oulun välinen liikenne hidastuu Valtatie neljän parannustöiden vuoksi.

Tiistaina otetaan käyttöön kiertotie Maksniemen koulun ja keskiviikkona Turskantien risteyssillan kohdalla. Joulukuun alkuun mennessä otetaan käyttöön neljä muuta kiertotietä. Kaikki kiertotiet ovat käytössä ensi kesään saakka.

Kiertoteillä nopeusrajoitus on 40 km/h ja muualla töiden varrella 50 km/h.

Nykyinen määräraha ei riitä urakan loppuvaiheeseen

Väyläviraston mukaan urakan viimeisen 800 metrin kohtalo ratkeaa tammikuun loppuun mennessä. Projektipäällikkö Keijo Heikkilän mukaan sille osuudelle lisärahan tarve on kaksi miljoonaa euroa.

– Rahojen loppuminen johtuu siitä, että Viantie-Maksniemi -osuus on osoittautunut alkuperäistä arviota kalliimmaksi, Heikkilä sanoo.

Lisäksi tällä hetkellä vaakalaudalla on kolmen siltaremontin kohtalo.

– Tällä hetkellä pystymme varmuudella tekemään yhdeksän siltaurakkaa suunnitellusta kahdestatoista. Epävarmoja ovat Maksniemen alikulkukäytävä sekä Viantienjoelta pari kilometriä pohjoiseen sijaitsevat Rajastenojan ja Tikkalanojan sillat, Heikkilä kertoo.

Heikkilän mukaan Maksniemen alikulkukäytävän hinta-arvio sisältyy viimeisen 800 metrin arvioon. Sen sijaan muihin siltaurakoihin ja esimerkiksi meluntorjuntaan tarvittaisiin vielä noin 1 miljoona euroa.

Eli jos kaikki alun perin suunnitellut työt tehtäisiin, olisi saatava vielä yhteensä 3 miljoonan euron lisämääräraha.

Lappilaisilla kansanedustajilla on luottoa töiden loppuun viemiseen

Hallituspuolueiden lappilaisten kansanedustajien keskuudessa on luottoa siihen, että Nelostien remontti viedään loppuun asti.

SDP:n Johanna Ojala-Niemelän mukaan liikenneministeri Sanna Marinin (sdp) kanssa on sovittu, että viimeiset 800 metriä hoidetaan. Myös keskustan Markus Lohen mukaan asia on hoidossa.

– Asia pitää hoitaa ministeriön kautta tai joululahjarahoista. Edistän näitä molempia, kommentoi keskustan Mikko Kärnä.

Perussuomalaisten Kaisa Juuso on tehnyt eduskunnallle talousarvioaloitteen urakan loppuun viemisestä. Aloitteessa esitetään 3 miljoonan euron lisämäärärahaa.