Esiopetuksessa merkittäviä eroja, joista halutaan nyt eroon Tampereen seudulla

Tampere ja lähikunnat haluavat selkeyttää esiopetuksen järjestämistä, jotta esimerkiksi perheen muuttaessa ero ei olisi niin suuri.

varhaiskasvatus
Lapsi piirtää esikoulukirjaan.
Esiopetuksen eroja selviteltiin kahdeksassa kunnassa. Yle

Esiopetuksen sisältö ja toteuttamistapa vaihtelee paljon Tampereen seudun kunnissa. Osa lapsista opiskelee päiväkodeissa, osa kouluissa. Eroja on siinäkin, mitä varsinaisen eskarihetken lisäksi on tarjolla.

Esikoululaisille on taattava opetusajan päälle varhaiskasvatusta esimerkiksi päiväkodissa. Vain osa kunnista tarjoaa sen lisäksi aamupäivä- ja iltapäiväkerhoja.

Esiopetusta käsittelevään selvitykseen osallistuivat Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Orivesi ja Vesilahti.

Tampereen kaupunkiseudulla on nyt tavoitteena selkeyttää eskareiden toimintaa, jotta esimerkiksi perheen muuttaessa ero ei olisi niin suuri. Selvitys haluttiin tehdä myös siksi, että hallitusohjelmassa on nostettu esille mahdollisuus laajentaa maksuton esiopetus kaksivuotiseksi.

Lue myös:

"Haluan uusia kavereita”, sanoo 5-vuotias Lilia Tiittanen ja aloittaa päiväkodissa suunniteltua aikaisemmin maksuttoman kokeilun avulla