1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Kiistelty konttiravintola katoaa Porin torilta ylihuomenna

Yrittäjä on ilmoittanut Porin kaupungille, että häätötoimenpiteitä ei tarvita vaan hän purkaa ravintolan vapaaehtoisesti.

Porin torin konttiravintola katoaa. Kuva: Katja Halinen / Yle

Porin torin kiistoja herättänyt konttiravintola katoaa torilta keskiviikkona. Yrittäjä on ilmoittanut Porin kaupungille kuljettavansa rakennelman pois vapaaehtoisesti.

Ravintolan toimilupa päättyi syyskuun lopussa. Kaupunki on perustellut konttien poistovaatimusta sillä, että kontin luvanomainen ravintolakäyttö on ollut vähäistä.

Pori oli valmis harkitsemaan pakkotoimia ja uhkasakkoja, jos yrittäjä ei toimi vapaaehtoisesti. Porin rakennusvalvontapäällikkö Matti Karjanoja sanoo, että keskiviikkona tapahtuvan konttiravintolan purkamisen jälkeen tori on huomattavasti siistimpi paikka.

Ulkoasu ei ratkaissut

Ravintolan ulkoasu on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan. Ulkoasu ei kuitenkaan Karjanojan aiemman lausunnon mukaan ollut syynä häätöön.

– Jos siinä olisi aktiivista toimintaa, ulkoasusta voitaisiin keskustella ja sitä voitaisiin parantaa. Ydinongelma on, että torialuetta ei ole tarkoitettu ulkovarastointiin. Muutkin tapahtumajärjestäjät lähtevät pois kun tapahtuma loppuu.

Konttiravintolan omistaa Rivermax Oy. Ravintolayrittäjä Teemu Aaltonen on kummastellut Porin kaupungin kiirettä antaa lähtöpassit konttiravintolalle. Hänen mukaansa ravintolaa on pidetty auki, kun se on ollut liiketaloudellisesti kannattavaa.

Uutisesta voi keskustella 4.11. klo 22 saakka.