Oulun kaupungintalon remontti voisi alkaa jo ensi vuonna – aloitus nyt kiinni rahasta

Remontti maksaisi jo aloitusvuonna neljä miljoonaa euroa. Kokonaiskustannuksia ei ole vielä tuotu julkisuuteen.

peruskorjaus
oulun kaupungintalo
Oulun kaupungintalon kolmannesta kerroksesta on jo purettu käytävien ja huoneiden rakenteita, joten valmistautuminen remonttiin on käytännössä alkanut. Matias Sieppi / AOP

Oulun kaupungintalon remontin arvioidaan alkavan viimeistään ensi syksynä. Peruskorjauksen kuntokartoitus on loppusuoralla ja remonttisuunnitelma on tulossa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi tammi-helmikuussa, kerrotaan kaupungin konsernipalveluista.

– Käytännössä remontti voi alkaa kesällä tai viimeistään syksyllä, Oulun konsernipalvelut-yksikön johtaja Ari Heikkinen kertoo.

Remontin alkamiseksi kaupunginhallituksen ja -valtuuston on vielä hyväksyttävä noin neljän miljoonan euron määräraha ensi vuodelle.

Aluksi kaupungintalon peruskorjaus olisi lähinnä purkamista. Oulun kaupungintalossa on havaittu sisäilmaongelmia ja se kaipaa rakenteiden, ilmanvaihdon ja lattioiden korjauttamista

Remontin kokonaiskustannusarvio ei ole vielä tiedossa.

Kaupungintalon peruskorjauksen on arvioitu kestävän kahden vuoden ajan. Korjausten aloitus on noin vuoden aiemmasta aikataulustaan jäljessä.

Ari Heikkinenarvioi, että kaupungintalo tulee tulevaisuudessakin olemaan hallinnon käytössä, mutta edustus- ja kokoustilojen määrä kasvaa toimistotiloihin verrattuna. Lisäksi on mahdollista, että kaupungintaloa avataan osin kaupunkilaisten käyttöön.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)