Hyppää sisältöön

Britannian työväenpuolueen vaalikampanja alkaa toden teolla – Jeremy Corbyn lupasi turvata hyvän erosopimuksen

Corbynin mukaan sopimuksesta järjestetään kansanäänestys, jossa voi äänestää myös EU:ssa pysymisen puolesta.

Jeremy Corbyn pitää puheen Brexitistä
Jeremy Corbyn pitää puheen Brexitistä

Britannian oppositiossa olevan työväenpuolueen vaalikampanja käynnistyi tänään tiistaina, kun puolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn piti linjapuheen Lontoossa. Voit katsoa tallenteen puheesta tämän sivun kautta.

Corbynin mukaan työväenpuolue aikoo vaalit voittaessaan turvata hyvän erosopimuksen kolmessa kuukaudessa. Corbyn sanoi, että sopimuksesta järjestetään kansanäänestys, jossa voi äänestää myös EU:ssa pysymisen puolesta.

Corbyn toi puheessaan esille, että hän uskoo konservatiivien voiton merkitsevän Britannian terveydenhoitojärjestelmän yksityistämistä ja työläisten oikeuksien alasajoa.

Boris Johnsonin konservatiivit haluavat kaapata brexitin, jotta he voisivat päästää valloille tehostetun thatcherismin, Corbyn kuvaili.

Margaret Thatcher oli "Rautarouvana" tunnettu konservatiivipääministeri, jonka valta-aikana 1980-luvulla valtionyrityksiä yksityistettiin ja ammattiliittojen asema heikkeni.

Terveydenhoito on mielipidetiedustelujen mukaan EU-eron jälkeen vaalien toiseksi tärkein asiakysymys.

Tänään julkaistun kannatusmittauksen mukaan konservatiiveja tukee 38 prosenttia ja työväenpuoluetta 25 prosenttia äänestäjistä. Vaalit järjestetään 12. joulukuuta.