1. yle.fi
  2. Uutiset

Lahti aikoo hakea isoa urheilutapahtumaa – Ironman-MM-kisat toisivat 5 000 triathlonistia kaupunkiin

Kaupunki joutuisi sitoutumaan 700 000 euron järjestämismaksuun, mutta vastineeksi tarjotaan 50 000 katsojaa ja tuhansia osallistujia.

urheilutapahtumat
Ironman Lahdessa 2018
Lahden kaupunki on sopinut puolimatkan triathlonkisoista kolmelle vuodelle, ja sopimus ulottuu vielä ensi vuodelle. Ironman MM-kisa olisi vuonna 2022.Meeri Niinistö / Yle

Lahden kaupunki harkitsee ison triathlonkisan hakemista. Kaupungille ehdotetaan, että se hakisi Ironman-MM-kisoja vuodelle 2022 .Järjestelyoikeusmaksu olisi 700 000 euroa.

Tavoitteena on, että siitä puolet maksettaisiin valtion suurtapahtuma-avustuksella ja yhteistyökumppaneiden rahoilla. Loppu jäisi kaupungille.

Kisojen lasketaan tuovan alueelle vajaat 17 miljonaa euroa. Tapahtumaan osallistuisi yhteensä noin 5 000 kilpailijaa ja paikalle tulisi noin 50 000 katsojaa. Uinti-, pyöräily- ja juoksuosuudet olisivat samanmittaiset kuin nykyisissä Lahden Ironman-kisoissa.

Toisin kuin nyt Lahdessa järjestettäviin kisoihin puolimatkan maailmanmestaruustriathloniin karsitaan, eikä kovatasoiseen kisaan pääse harrastajatason kilpailijoita.

Jos kilpailu toteutuisi Lahdessa, se olisi suurin lähivuosina kaupungissa järjestettävä urheilutapahtuma. Suurempaa triahtlonkisaa ei ole haettavissa. Täysmatkan Ironman-MM-kisa käydään Havaijilla.

Esitys menee seuraavaksi valtuustolle.

Lue seuraavaksi