1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Napapiiri, Rovaniemi

Joulupukin pajakylään uusi ravintola, karkkikauppa ja Joulumuorin talo

Rovaniemen joulunavausta vietetään ensi sunnuntaina Pajakylän keskusaukiolla.

Napapiirille on avattu jouluinen karkkikauppa. Kuva: Petri Teppo

ROVANIEMI Rovaniemen Joulupukin Pajakylä saa uusia käyntikohteita. Pajakylässä on nyt muun muassa karkkikauppa, uusi ravintola ja Joulumuorin talo.

– Tämä on meidän unelmiemme karkkikauppa, jonka toivomme tarjoavan kävijälleen elämyksiä, Santa’s Chocolate and Candy Shopin yrittäjät Mari ja Juha Kotaniemi sanovat tiedotteessa.

Joulumuorin talo on noussut Joulupukin Kammarin taakse. Hirsitalossa voi muun muassa maistaa muorin keittämää puuroa ja koristella pipareita. Puolentoista tunnin show on maksullinen, ja sen esityskieli on englanti. Yrittäjänä on Ari Körkkö. Investointi on lähes miljoonan euron suuruinen.

Uudessa ravintolassa, Santa's Pizza & Burgerissa on sata asiakaspaikkaa.

– Samassa rakennuksessa toimii Kelkkamuseo, jossa voi tutustua eri vuosikymmenien moottorikelkkoihin veloituksetta vaikka ruokaa odotellessa, ravintolan yrittäjä Jarkko Leinonen vinkkaa.

Rovaniemen joulunavausta vietetään ensi sunnuntaina 10. marraskuuta kello 16 Joulupukin Pajakylän keskusaukiolla. Ohjelmassa on joulukonsertti ja Joulupukin puhe. Tapahtumaa voi seurata paikan päällä tai suorana lähetyksenä Visit Rovaniemen Facebookin ja Livestream-palvelun kautta. Visit Rovaniemen järjestämään tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.