1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lentovero

Uutissuomalainen: Vain vihreät ja vasemmistoliitto kannattavat kansallista lentoveroa

Uutissuomalainen kysyi kantaa eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta.

Joukko EU-maita esittää uudelle komissiolle EU:n laajuisen lentoveron luomista. Vero vaatisi jäsenmaiden yksimielisen hyväksynnän. Kuva: Susan & Allan Parker / AOP

Vain vihreät ja vasemmistoliitto kannattavat kansallista lentoveroa, kertoo Uutissuomalainen (siirryt toiseen palveluun). EU:n kattavaa lentoveroa puolestaan ilmoittaa selkeästi kannattavansa vihreiden ja vasemmistoliiton lisäksi myös kokoomus ja perussuomalaiset. Yksikään puolue ei kokonaan tyrmää EU:n laajuista lentoveroa.

Uutissuomalainen kysyi kantaa eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne ei sano suoraan kannattavansa EU:n laajuista lentoveroa, vaan toteaa, että lentopolttoaineen veron käyttöönottoa EU:n laajuisesti tai globaalisti voidaan selvittää.

Kansalaisaloite matkustajakohtaisen lentoveron säätämiseksi Suomessa keräsi viime viikolla 50 000 allekirjoitusta, ja se siirtyy eduskunnan käsittelyyn.Myös alkuvuodesta, ennen eduskuntavaaleja vain vihreät ja vasemmistoliitto ilmoittivat olevansa valmiita lentoveroon.

Samat puolueet kannattivat lentoveroa myös STT:n viime vuonna julkaisemassa kyselyssä.

Lue myös:

Lentovero jakaa Lapin matkailuväen, vaikutuksia epäillään: "Ollaan pussinperällä Suomessa"(1.11.)

Vero ja häpeä saivat ruotsalaiset vähentämään lentämistä – Suomessa läpi mennyt kansalaisaloite pyrkii samaan(1.11.)

Eduskunta päättää, kasvaako lentolippusi loppusumma jopa 30 euroa ilmastosyistä – Professori: "Lentovero oikeastaan ainoa mahdollisuus"(1.11.)

Huima loppukiri: Kansalaisaloite lentoverosta ylitti vaaditut 50 000 allekirjoitusta – etenee eduskunnan käsittelyyn(31.10.)