1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys on helppo tapa kokeilla yrittäjyyttä – "Menestyvien yrittäjien kautta luodaan vaurautta myös Kainuuseen"

Kevytyrittäjästä voi tulla täysipäiväinen, menestyvä yrittäjä.

Kainuun Osuuspankin pankinjohtaja Olli Kokkosen mukaan itsensätyöllistäjien määrä on nousussa Suomessa. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle

Suomessa yhä useampi ihminen toimii kevytyrittäjänä, eli ostaa yrityspalveluja erillisiltä kevytyrittäjyyspalveluilta. Kevytyrittäjyyspalvelun kautta esimerkiksi laskutus, veroasiat ja muu kirjanpito jää palveluntuottajan vastuulle. Yrittäjyyden riski silti säilyy.

– Se on helppo tapa ottaa ensiaskel yrittäjyyteen ja kokeilla, miten liikeidea toimii, kertoo Kainuun Osuuspankin pankinjohtaja Olli Kokkonen.

Mikäli hyvin käy, voi kevytyrittäjästä tulla menestyvä, täysipäiväinen yrittäjä. Kokkosen mukaan monesta kevytyrittäjyyttä kokeilleesta on tullut täysipäiväisiä niin sanottuja oikeita yrittäjiä.

– Sitä kautta on saatu työllistettyä myös muita ihmisiä, Kokkonen sanoo.

Kokkosen mukaan Suomessakin on käynnissä työkulttuurin murros, ja itsensätyöllistäjien määrä on nousussa. Muutaman vuoden kuluttua itsensätyöllistäjiä voi Suomessa olla jopa 300 000, Kokkonen uskoo.

– Menestyvien yrittäjien kautta luodaan vaurautta myös Kainuuseen. Siksi on hyvä, että yrittäjyys korostuu täällä ammatillisessa koulutuksessa, ammattikorkeassa ja jopa peruskoulussa. Yrittäjyyskasvatus on noussut suurempaan rooliin ja sitä kautta saadaan lisää hyviä yrittäjiä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)