Rinki toi kilokaupalla huumeita Ruotsista Suomeen

Pisimmät vankeustuomiot olivat 5 ja 4,5 ja 4 vuotta ehdotonta vankeutta.

huumeet
Amfetamiinipaketti oli matkalla Saksasta Lahteen.
Päätekijät olivat luoneet luotettujen henkilöiden verkoston huumausaineliiketoimintaa varten. Arkistokuvassa Tullin takavarikoimaa amfetamiinia.Tulli

Huumeita maahantuonut ja levittänyt ryhmä on tuomittu erimittaisiin vankeusrangaistuksiin Lapin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden mukaan henkilöt toivat Ruotsista Suomeen useita kiloja amfetamiinia ja hasista sekä satoja subutex-tabletteja.

Pisimmät vankeustuomiot olivat 5 ja 4,5 ja 4 vuotta ehdotonta vankeutta, ja ne tulivat pääasiassa törkeistä huumausainerikoksista. Käräjäoikeuden mukaan pisimmät tuomiot saanut kolmikko oli luonut luotettujen henkilöiden verkoston huumausaineliiketoimintaa varten.

Verkostoon kuuluvat henkilöt olivat osallistuneet huume-erien maahantuontiin, hallussapitoon ja levitykseen. Osa syytetyistä sai ehdollista vankeutta ja yksi sai sakot avunannosta.

Poliisi kertoo, että huumausainerikostutkinnan yhteydessä tehtiin kotietsintöjä, joissa takavarikoitiin useita ampuma-aseita ja käteistä rahaa useita tuhansia euroja. Rahojen epäillään olevan huumausaineiden myynnistä saatuja tuloja.

Rikokset tapahtuivat muun muassa Torniossa, Ylitorniolla, Kemissä ja Rovaniemellä vuosina 2017–2019.