Hämeessä tanssin opiskelua jatketaan pidempään ja aiempaa laajemmin

Kanta-Hämeessä Sibelius-opisto Hämeenlinnassa ja Etelä-Hämeen tanssiopisto tarjoavat laajan oppimäärän tanssiopetusta.

tanssikasvatus
Etelä-Hämeen Tanssiopiston rehtori Maiju Milad
Etelä-Hämeen tanssiopiston rehtori Maiju Milad kertoo, että opetustuntimäärät ovat olleet nousussa.Timo Leponiemi / Yle

Hämeessä yhä useampi jatkaa tanssiharrastusta yhä pidemmälle. Esimerkiksi Etelä-Hämeen tanssiopiston rehtori Maiju Milad kertoo, että opiston laajan oppimäärän mukainen opetustuntimäärä on noussut viime vuodesta yli 200 oppitunnilla. Kolmessa vuodessa laajan oppimäärän opetustuntimäärä on lisääntynyt vajaalla 400 oppitunnilla.

– Etelä-Hämeen tanssiopistoon laajaa oppimäärää tulee opiskelemaan myös sellaisia oppilaita, jotka ovat suorittaneet yleisen oppimäärän jossakin muussa opistossa, kertoo Milad.

Hämeenlinnan Sibelius-opiston rehtori Tapio Hurri kertoo, että Sibelius-opiston osalta oppilasmäärät ovat pienentyneet hieman, mutta vain varhaisiän tanssiopinnoissa.

– Osaltaan tämä johtuu varmasti siitä, että ikäluokatkin ovat pienentyneet.

Taiteen perusopetuksen valtionosuus on merkittävä opetus- ja kulttuuriministeriön satsaus Kanta-Hämeeseen

Kanta-Hämeessä tanssiopetuksen laajaa oppimäärää tarjoavat Hämeenlinnan Sibelius-opisto ja Etelä-Hämeen tanssiopisto.

Milad pitää taiteen perusopetuksen opetuslupaa sekä siihen liittyvää valtionosuutta merkittävänä opetus- ja kulttuuriministeriön satsauksena Kanta-Hämeeseen.

– Tämä takaa pedagosisesti pätevien ja osaavien ammattiopettajien palkkauksen. Lisäksi oppilasmaksut olisivat maltillisina. Ilman tukea oppilasmaksut olisivat kaksinkertaiset.

Valtionosuuden turvin Kanta-Hämessä tanssia on mahdollista harrastaa alueellisesti laajalla alueella ja tanssitunteja järjestetään myös pienemmissä kylissä kuten Lopen Launosissa ja Hausjärven Oitissa.