1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tieto-Finlandia-palkinto

Hämeenlinnalaisen Andrei Sergejeffin teos kisaa Tieto-Finlandiasta

Teos valottaa Egyptin historiallisen kehityksen Kleopatran ajoista nykypäivään.

Andrei Sergejeffin teos saa kehuja varmaotteisuudesta ja selkeästä tyylistä. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinnalaisen tietokirjailijan ja vihreiden kaupunginvaltuutetun Andrei Sergejeffin teos Egyptin historiasta kisaa tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta.

Valintaperustelut teoksen Egyptin historia – Kleopatran ajasta arabikevääseen valinnasta finalistien joukkoon kuuluvat näin:

"Varmaotteinen, rauhallinen ja tyyliltään selkeä teos rakentaa valtavasta aineistosta pitkän kaaren Välimeren ja Lähi-Idän menneisyyteen tavalla, joka hätkähdyttää Eurooppa-keskeistä kouluhistoriaa lukenutta. Teos avaa näkymän koko Lähi-Idän kriisipesäkkeiden menneisyyteen ja taustoittaa kiinnostavasti alueen nykyongelmia ja uutisotsikoita."

Ehdokkaat on valinnut tietokirjallisuuden valintalautakunta, johon kuuluvat päätoimittaja emerita Tarja Hurme, Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu ja arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa. Palkinnon saajan valitsee kuuden ehdokkaan joukosta tietokirjailija Sixten Korkman. Voittaja julkistetaan 27. marraskuuta.

Lue myös: Suomalaisille Egypti tarkoittaa lähinnä Sinuhea ja pyramideja – miksi arabimaailman suurimpaan maahan kannattaisi perehtyä enemmän?