Mehiläiselle kuntoutumisasuntoja Hämeenlinnan Visamäkeen

Mehiläinen on ostanut Provestan asumispalvelut valtakunnallisesti syksyllä ja järjestelee nyt toimintoja uudelleen.

mielenterveys
Hiljattain Seinäjoella avattu kuntoutusyksikkö Aalto on Tapion uusi koti.
Päivätoimintakeskus ja asumispalvelut sijoittuvat lähemmäksi toisiaan Hämeenlinnassa.Samuel Aghar / Yle

Mehiläinen Hoivapalvelut Oy on siirtämässä Hämeenlinnassa mielenterveyskuntoutujien asumispalveluja Katumalta Visamäkeen.

Hämeenlinnan kaupunki on varannut kuntoutujia varten kaksi kaksikerroksisen rakennuksen tonttia Kampuskaarteen varrelta. Asuntoja uusiin taloihin tulee enintään kolmekymmentä.

Visamäkeen tuleva yksikkö korvaa valmistuttuaan Katuman asunnot. Katumalla Provestan mielenterveyskuntoutujien asunnot ovat olleet tavallisten kerrostaloasuntojen joukossa.

Provestalla on Hämeenlinnassa myös muutama kuukausi sitten avattu päivätoimintakeskus Messi ja sen tuntumassa asuntoja.

Suuret hoivayritykset asumispalveluidenkin markkinoilla

Provesta on ollut valtakunnallinen mielenterveyskuntoutujille asumispalveluja tarjoava yritys. Kanta-Hämeessä se on toiminut Hämeenlinnassa. Mehiläinen Hoivapalvelut oy osti lokakuussa Provestan asumispalvelut.

Esperi, Attendo ja Mehiläinen ovat asumispalveluiden suuria toimijoita Kanta-Hämeessä. Lisäksi Forssan ja Riihimäen seudulla on toiminut ja toimii edelleen pienempiä paikallisia yrityksiä.

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut on kilpailutettu Kanta-Hämeessä maakunnallisesti ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Päivitetty 7.11.2019 kello 13.58: Tarkennettu tonttien sijaintia. Tontit eivät sijaitse Visakaarteen varrella vaan Kampuskaarteen.