Moottoripyörällä poliisia kohti ajanut teinipoika sai lähes 2 vuotta ehdollista vankeutta

Rangaistusta lievennettiin pojan nuoren iän takia. Syyte tapon yrityksestä hylättiin.

Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen
Kuvassa osa valtion virastotalon opaskylttiä. Teksti Käräjäoikeus näkyy.
Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Veteliläispoika on tuomittu Pohjanmaan käräjäoikeudessa Kokkolassa vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän ajoi reilu vuosi sitten valottomalla moottoripyörällä kahta häntä pysäyttämässä ollutta poliisia kohti.

Oikeus katsoi, että poika on syyllistynyt törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen nuorena henkilönä.

Sen sijaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet tapon yrityksestä. Pojan rangaistusta lievennettiin nuoren iän takia. Poika oli tekohetkellä vasta 15-vuotias.

Poika ajoi viime vuoden joulukuussa valottomalla moottoripyörällä lähes sadan kilometrin tuntivauhtia. Ensin hänet yritti pysäyttää yksi poliisi, joka väisti pyörää.

Sen jälkeen poika yritti syyttäjän mukaan tappaa toisen poliisin ajamalla tätä kohti valottomalla moottoripyörällä. Poliisilla oli päällään heijastimilla varustettu virkapuku. Lisäksi kolmas poliisi yritti pysäyttää pojan punaisella pysähtymismerkillä. Tielle pysäköidyssä poliisiautossa olivat päällä kahden väriset pysäytysvalot.

Poika myönsi syyllistyneensä vain liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Muut syytteet hän kiisti.

Käräjäoikeus katsoo päätöksessään, että tuomion tulee olla ankara. Teko on ollut oikeuden mukaan hyvin vaarallinen, koska poliisi olisi todennäköisesti kuollut tai vammautunut vakavasti törmäyksessä.

Lue myös:

Poika ajoi moottoripyörällä häntä pysäyttänyttä poliisia kohti – syytetään tapon yrityksestä