Kansanäänestys Malmin lentokentän säilyttämisestä menossa Helsingin valtuustolle: “Käsittelyä ei pidä jarrutella”

Kuntalaisaloitteella on noin 22 300 allekirjoitusta.

Malmin lentokenttä
Piper PA-28 Malmin lentokentällä.
Piper PA-28 laskeutumassa Malmille kesällä 2018.

Helsingin kaupunginvaltuusto joutuu ottamaan kantaa siihen, järjestetäänkö kaupungissa kansanäänestys Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä.

Aloite on kerännyt oikeusministeriön kuntalaisaloitepalvelussa reilut 22 300 allekirjoitusta, mikä ylittää vaaditun lukumäärän. Valtuuston on käsiteltävä aloite kansanäänestyksestä, jos yli neljä prosenttia 15 vuotta täyttäneistä kuntalaisista on allekirjoittanut sen.

Kuntalain mukaan aloite on käsiteltävä valtuustossa “viipymättä.” Kuntaliiton lakimies Kai Ketelimäki sanoo, että kyseessä on suhteellinen käsite.

– Ei tarkoita, että tarvitsisi seuraavalla viikolla päättää, koska asiaa pitää myös valmistella. Mutta ei sitä pidä jarrutellakaan, Ketelimäki sanoo.

Pari viikkoa sitten 39 helsinkiläistä valtuutettua julkaisi muun muassa pormestari Jan Vapaavuorelle (kok.) osoitetun avoimen kirjeen, jonka mukaan ilmailutoimintaa olisi jatkettava Malmilla. Helsingin valtuustossa istuu 85 valtuutettua.

Muualla netissä:

Helsingin Sanomat: Pitäisikö Malmin lentokentästä järjestää kansanäänestys? Helsingin päättäjät näyttävät joutuvan valinnan eteen (siirryt toiseen palveluun)