Utsjoen uuden koulun rakentaminen etenee aikataulussa rakennusyhtiön huonosta maineesta huolimatta

Rakennusyhtiö Lehto Groupin epäonnistuneesta Punkalaitumen koulun rakennusurakasta uutisoitiin pari viikkoa sitten.

Lyhyet
Utsjoen uuden koulun rakennustyömaa.
Utsjoen uudessa koulurakennuksessa on jo katto.Anneli Lappalainen / Yle

Utsjokisuun vanhojen koulurakennusten viereen on nousemassa moderni koulurakennus. Uusi koulukeskus ja päiväkoti on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2020 uuden kouluvuoden alkaessa.

Koulurakennuksen rakentaa Lehto Group. Ilta-Sanomat uutisoi pari viikkoa sitten (siirryt toiseen palveluun) yrityksen epäonnistuneesta koulun rakennusurakasta Punkalaitumella. Yhtiö myöntää, että eteläsuomalaisen koulun rakentamisessa tapahtui paljon virheitä.

– Niihin liittyen on tehty korjaavia toimenpiteitä itse hankkeessa ja omassa sisäisessä prosessissa. Olemme ottaneet opiksi, vakuuttaa Ville Kettunen Lehto Groupista.

Utsjoen kunnanjohtaja Vuokko Tieva-Niittyvuopio luottaa kuitenkin Utsjokisuun rakennusprojektin toteutuvan moitteetta.

– Kaikista asioista, joista on huomautettu tai haettu yhteistä ratkaisua, on löytynyt hyvä lopputulos urakoitsijan kanssa. Tällä hetkellä en koe olevani huolissani siitä, miten meillä onnistutaan.

Myös kunnan rakennustarkastaja Markku Porsanger uskoo urakan toteutuvan sovitusti. Hän ei ole havainnut työmaalla puutteita.

– Työ on edennyt nopeasti ja olemme aikataulussa. Olemme tehneet ohjeistukset ja toimintatavat sen mukaan, että ongelmia ei tule, sanoo Porsanger.

Utsjoen uuden koulun rakennustyömaa.
Utsjokisuun uusi koulukeskus ja päiväkoti on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2020.Anneli Lappalainen / Yle

Kuntaan nousee kolme uutta koulua

Utsjoen kunta on päättänyt rakennuttaa kuntaan kolme uutta koulua niin Utsjoen kirkonkylälle, Karigasniemeen kuin Nuorgamiinkin koulurakennusten huonon kunnon ja sisäilmaongelmien vuoksi.

Tavoitteena on, että uusiin kouluihin ei samanlaisia ongelmia tule.

– Kaikki rakenteet on mietitty niin, että ei synny samoja ongelmia, mitä on ollut vanhoissa kouluissa. Esimerkiksi lattioihin ei ole laitettu betonia ollenkaan, sitä on vain kivijalassa, kertoo Porsanger.

Utsjokisuun ja Karigasniemen uusien koulujen on tarkoitus valmistua elokuussa 2020. Nuorgamin koulun rakentamisesta kunta pyytää tarjouksia ensi vuoden alussa.