1. yle.fi
  2. Uutiset

Varkaudessa halutaan antaa joulukassi entistä useammalle kaupunkilaiselle – yksi kahvipaketti riittää lahjoitukseksi

Kasseja jaetaan joulun alla mahdollisimman monenlaisille apua tarvitseville.

Varkaus
Oranssi kassi, jossa teksti Warkaus Varkauden kaupunki
Hyvän mielen joulukassi -kampanjan kassit on ommeltu Varkauden kaupungin työpajalla.Kirsi Ryynänen-Markkanen / Varkauden kaupunki

Varkaudessa on alkanut maanantaina Hyvän mielen joulukassi -kampanja (siirryt toiseen palveluun). Kasseja on jaossa K-Citymarketissa, Prismassa ja Tokmannilla. Lahjoittaja valitsee kassin telineestä, ostaa siihen tuotteita sen mukana tulevan ostoslistan mukaisesti ja jättää kassin kaupan infopisteeseen.

Viitteellisessä ostoslistassa on tuotteita, jotka säilyvät hyvin ja joita ei tarvitse pitää kylmässä. Kassia ei Varkauden työllisyyspalvelujen esimiehen Pia Hedmanin mukaan tarvitse ostaa täyteen, vaan "yksikin kahvipaketti riittää". Kassien sisältö tasataan ennen kuin ne jaetaan ihmisille.

– Saimme viime vuonna palautetta ihmisiltä, jotka kertoivat, etteivät muista, milloin viimeksi ovat voineet ostaa jollekulle lahjan. Tämä tuo myös antamisen iloa. ** **

Hyvän mielen joulukassi -kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran Varkaudessa viime vuonna. Silloin kasseja jaettiin hieman yli 300 kappaletta. Nyt toiveena on lahjoittaa kassi yhteensä viidelle sadalle varkautelaiselle.

– Vähän jännittää, miten veronpalautusten maksuaikataulujen muuttuminen vaikuttaa lahjoitusten määrään, Hedman sanoo.

Kasseja asiakkailleen jakavat kaupungin sosiaalitoimi, päihde- ja mielenterveyspalvelut, kotihoito, evankelisluterilainen seurakunta, Perheentalo, SPR:n paikallisosasto ja Savon Koti. Hedmanin mukaan tarkoituksena on, että lahjoituksia saisivat monet eri ryhmät.

– Lapsiperheet saavat joulun alla monesta suunnasta apua, mutta esimerkiksi yksin asuvat jäävät paitsioon.

Kassit ommeltiin kaupungin työpajalla

Kampanjan tavoitteena on edellisen vuoden tapaan osallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen lisääminen sekä hyvän joulumielen tuottaminen. Kokonaisuudessaan kampanja on viikon pidempi kuin viime vuonna, ja se jatkuu 15. joulukuuta saakka.

Kampanjan kassit on ommeltu Varkauden kaupungin työpajalla, joka tarjoaa työllistymistä tukevia palveluita pitkäaikaistyöttömille. Myös kassien telineet on valmistettu työpajalla.

Jokavuotinen huono-osaisia lapsia tukeva Joulupuu-keräys puolestaan alkaa joulupuu.org-sivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Varkaudessa marraskuun loppupuolella ja Kaavilla joulukuun alussa.

Lue myös: Iisalmen seurakunta jakaa jouluavustuksia vähävaraisille yksin asuville ja lapsettomille pariskunnille: "Haluamme tukea niitä, jotka jäävät vähemmälle huomiolle"

Lue seuraavaksi