Kaupunginhallituksen demaripuheenjohtaja arvostelee JHL:n lakkoa Raumalla: "Kiukuttelu ei ole oikea tapa"

Kalle Leppikorpi (sd.) muistuttaa, että ammattiliitto JHL on itse ollut valmistelemassa säästöohjelmaa, johon sisältyvää ulkoistusta järjestö vastustaa lakollaan.

Rauma
Kalle Leppikorpi, Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja (SDP)
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) puolustaa Raumalla suunniteltuja ulkoistuksia.Yrjö Hjelt / Yle

Rauman kaupunginhallituksen demaripuheenjohtajalta Kalle Leppikorvelta ei löydy sympatiaa ammattiliitto JHL:n lakolle.

JHL:ään kuuluvat Rauman siivous- ja ruokapalvelutyöntekijät ovat lakossa huomenna ja ylihuomenna eli torstaina ja perjantaina protestina sille, että kaupunginhallitus esittää ruoka- ja siivouspalvelujen osittaista ulkoistusta. Edellinen vastaava lakko oli viime viikon perjantaina.

Kaikki JHL:ään kuuluvat jäsenet myös muilta aloilta marssivat lakkolaisten tukena ulos työpaikoiltaan kahdeksi tunniksi torstaina.

"JHL mukana ohjausryhmässä"

Leppikorpi pitää lakkoa hämmentävänä, koska JHL on ollut mukana ulkoistuksen sisältävän säästöohjelman valmistelussa ja JHL:llä on ollut ohjelman ohjausryhmässä edustaja.

– Tällainen tapa, että lakolla aiheutetaan ongelmia niille, joita ulkoistus ei koske, on erikoinen työskentelymuoto, Leppikorpi sanoo ja viittaa siihen, että lakko osuu kouluihin ja päiväkoteihin, joiden ruokapalvelu pysyy kaupungin tuottamana säästöistä huolimatta

Kalle Leppikorpi korostaa, että säästöpaketissa haettiin alun perin jopa 20 miljoonan euron säästöjä.

– Nyt on nostettu tikun nokkaan vain pieni osa paketista. Jos ideologisesti vastustetaan ulkoistuksia, miksi JHL ei vastusta muita paketissa olevia kilpailutuksia? Leppikorpi kysyy.

"Kiukuttelua"

SDP:n rivit hajosivat kaupunginhallituksessa, kun säästöistä äänestettiin. Leppikorpi tuki leikkauksia. Myös valtuustossa demarit todennäköisesti hajoavat asiasta äänestettäessä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja toivoo, että lakkoilu ei jatku.

– Toivoisin, että JHL:n asenne olisi neuvotteleva. Kiukuttelun kautta asiat eivät etene myöskään jatkossa, Leppikorpi sanoo.

Lue lisää:

Analyysi: Vahva ja vakaa Rauma hajottaa demarien rivejä