1. yle.fi
  2. Uutiset

Tukholman edustalla karille ajanut matkustajalaiva hinattiin takaisin satamaan – Liikkeellelähdöstä ei ole toistaiseksi tietoa

Moby St. Peterlinen Princess Anastasia ajautui rantaan Lidingön edustalla heti satamasta lähdön jälkeen.

karilleajo (haaksirikot)
Matkustajalaiva Princess Anastasia hinattiin takaisin Tukholman satamaan myöhään keskiviikkoiltana.
Matkustajalaiva Princess Anastasia hinattiin takaisin Tukholman satamaan myöhään keskiviikkoiltana.Pontus Lundahl / TT / Lehtikuva

Princess Anastasia -matkustajalaiva tutkitaan perusteellisesti Tukholmassa ennen kuin se pääsee jälleen jatkamaan matkaansa.

Tukholmasta Helsinkiin matkalla ollut laiva ajoi keskiviikkoiltana karille Tukholman liepeillä, kun laivan moottorit sammuivat ilmeisesti sähkökatkon seurauksena.

Ruotsin meripelastuskeskuksesta kerrotaan, että Tukholman satamaan hinatun aluksen tarkastus aloitetaan aamulla, eikä sen liikkeellelähdöstä ole toistaiseksi tietoa.

kartta
Risteilyalus Princess Anastasia ajautui pois reitiltä keskiviikkoiltana.Leena Luotio / Yle

Aluksella oli illalla 1 065 matkustajaa. Uutistoimisto TT:n mukaan matkustajat ovat voineet lähteä alukselta maihin odottamaan lähtöä.

Helsinkiin matkalla ollut matkustajalaiva oli pohjakosketuksessa Lidingön edustalla, kertoi muun muassa Expressen (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona. Alus oli kiinni rannassa muutaman tunnin ajan.

Kyseessä on Moby St. Peterlinen Princess Anastasia, joka lähti Tukholmasta noin kuuden aikaan Ruotsin aikaa. Alusta alettiin hinata yhdeksältä Suomen aikaa takaisin satamaan.

Yksityishenkilö soitti apua

Matkustaja-autolautta päätyi kiinni pohjastaan pian lähdön jälkeen. Sen keula oli kohti rantaa ja perä on laivaväylälle päin. Lidingö sijaitsee Tukholman keskustan vieressä.

SVT:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan hälytyksen aluksesta oli tehnyt yksityishenkilö, joka oli huomannut aluksen sijainneen vaarallisen lähellä rantaa.

– Saimme hälytyksen kello 18.12 yksityishenkilöltä, joka näki risteilyaluksen poikkeavan normaalilta reitiltään ja suuntaavan kohti Lidingöä. Henkilö näki, että alus oli sammunut, mikä viittaa sähkökatkoon aluksella. Olemme olleet yhteydessä alukseen. Kaikki on rauhallista eikä loukkaantuneita ole, apulaispelastusjohtaja Isac Östman kertoi SVT:lle.

Kukaan matkustajista ei tiettävästi ole loukkaantunut haverissa.

Princess Anastasian reitti kulkee Tukholmasta Helsinkiin ja siitä Pietariin. Pietarista alus liikennöi Helsinkiin, josta se ajaa Tallinnan kautta Tukholmaan.

Matkustaja-alus on rakennettu vuonna 1986. se on 177 metriä pitkä ja leveydeltään 33 metriä. Aluksen omistaa Moby SPL, joka perustettiin vuonna 2016, kun St. Peterline ja italialainen Moby Lines yhdistyivät.

Lähteet: STT

Lue seuraavaksi