Lentäjän virhe aiheutti suuren hälytyksen ja poliisioperaation Amsterdamin lentokentällä

Poliisi kertoi tutkivansa tapausta keskiviikkona.

Schipholin kansainvälinen lentoasema
Flygplan lastas vid flygplatsen Schipol i Amsterdam, Nederländerna.
Schiphol on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä.AFP / Lehtikuva

Amsterdamissa Schipholin lentokentällä olevassa lentokoneessa tapahtui vahinko, kun lentäjä laukaisi vahingossa hälytyksen kaappausyrityksestä. Kone oli lähdössä Madridiin.

Hollannin poliisi kertoi keskiviikkona selvittävänsä lentokentällä "epäilyttävää tilannetta". Matkustajat ja miehistö oli saatu turvallisesti ulos koneesta.

Espanjalainen Air Europa -lentoyhtiö kertoi myöhemmin illalla lentäjän vahingosta ja pyysi anteeksi viivästystä matkustajilta. Ilmeisesti koneen lentäjä painoi kaappauksesta ilmoittavaa hätänappia siinä vaiheessa, kun koneessa oli 27 ihmistä sisällä.

Poliisi ei kertonut tapauksesta yksityiskohtia. Hollantilaisen NPO televisiokanavan ehti uutisoida, että kyseessä oli kaappausyritys. NPO viittasi omiin poliisilähteisiinsä.

Myös hollantilaisen De Telegraaf (siirryt toiseen palveluun)-lehden lähteiden mukaan kyse oli mahdollisesti kaappausyrityksestä.

Hollantilaisen ANP-uutistoimisto kertoi puolestaan, että lentokenttä oli ilmoittanut vakavasta tilanteesta, jolla voi olla merkittäviä vaikutuksia.

Tapauksen vuoksi lentokentän toimintaa rajoitettiin lähtevien lentojen osalta. Myöhemmin lennot saivat lähteä normaalisti.

Schiphol on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä.

Lähteet: STT, AFP, Reuters, Tass