1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Lufthansan aamun ensimmäiset lennot Helsinki-Vantaalta peruttu – saksalainen matkustamohenkilökunta lakossa

Lakko vaikuttaa osaan Lufthansan lennoista Frankfurtin ja Helsingin sekä Münchenin ja Helsingin välillä.

lentoliikenne
Lufthansan lentokoneita Frankfurtin lentokentällä Saksassa.
Lufthansa on perunut lakon vuoksi 1300 lentoa torstailta ja perjantailta.Timo-Pekka Heima / Yle

Lentoyhtiö Lufthansan saksalainen matkustamohenkilökunta on lakossa torstain ja perjantain. Saksan radion ulkomaanpalvelu Deutsche Wellen (siirryt toiseen palveluun) mukaan yhtiö on perunut torstaina 600 ja perjantaina 700 pääasiassa Saksasta lähtevää lentoa.

Lufthansan oli määrä lentää kahden vuorokauden aikana noin 6 000 lentoa, joista siis 1 300 on peruttu.

Finavian mukaan lakko vaikuttaa myös osaan Lufthansan lennoista Frankfurtin ja Helsingin sekä Münchenin ja Helsingin välillä. Muun muassa Helsingistä saksalaiskaupunkeihin lähtevät aamun ensimmäiset lennot on peruttu.

Myös Saksasta Helsinkiin lähtevät aamupäivän ja varhaisen iltapäivän lennot on peruttu.

Lufthansan työntekijät tavoittelevat ulosmarssilla palkankorotuksia sekä muita työehtojen parannuksia. Matkustamohenkilökunnan liiton UFO:n varapuheenjohtaja Daniel Flohrin mukaan työntekijäpuoli saattaa "milloin tahansa" ilmoittaa myös uusista työtaistelutoimista.

Lufthansa ilmoittaa verkkosivuillaan tuomitsevansa lakon voimakkaasti. UFO järjesti jo lokakuun lopulla päivän mittaisen varoituslakon, jonka piirissä oli neljä Lufthansan tytäryhtiötä.

Oikaisu 7.11. klo 2.09: Deutsche Welle on Saksan yleisradion ulkomaanpalvelu, ei lehti, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi