Kainuun sote haluaa lisää palautetta – asiakaskysely kilahtaa älypuhelimeen terveyskeskuskäynnin jälkeen

Kainuun sote saa tällä hetkellä hyvin vähän palautetta asiakkailtaan.

Kainuun sote kokeilee, saisiko palautetta enemmän, jos sen voi antaa näppärästi kännykällä. Kuvituskuva. Kuva: Yle

Kainuun sote on ottanut käyttöön asiakaskyselyn, johon voi vastata älykännykällä. 4. – 29. marraskuuta. Terveyskeskuksessa tai päivystyksessä asioinut henkilö saa kännykkäänsä tekstiviestin, jonka kautta pääsee vastaamaan nopeaan asiakaskyselyyn. Kysely täytetään anonyymisti.

– Kysely tullaan lähettämään tuhansille ihmisille ja tietenkin toivomme mahdollisimman paljon vastauksia, Kainuun soten laatupäällikkö Virpi Korhonen sanoo.

Kyselyssä on kymmenen yksinkertaista kysymystä palvelun laadusta ja myös tiedustelua siitä, missä on menty vikaan. Kyselylinkki kilahtaa puhelimeen korkeintaan parin päivän viiveellä käynnin jälkeen.

– Me haluamme, että palautteen voi antaa mahdollisimman pian, että asia olisi tavallaan vielä tuoreessa muistissa.

Kyselyn tarkoitus on kerätä asiakkailta mahdollisimman paljon palautetta ja myös testata tekstiviestikyselyn toimivuutta. Tällä hetkellä Kainuun sotella on käytössä reaaliaikainen palautepalvelu, jonka kautta palautetta saadaan hyvin vähän.

– Nykyisen järjestelmän kautta palautetta tulee vuodessa noin kaksituhatta. Se on meidän asiakasmääriimme verrattuna todella vähän.

Palautteen perusteella Kainuun sote kykenee arvioimaan ja kehittämään omaa toimintaansa.

– Asiakkaiden kokemukset saadusta hoidosta ja palveluista ovat meille tärkeitä ja haluamme kehittää asiakaspalautejärjestelmäämme. Asiakkailla täytyy olla monenlaisia kanavia antaa palautetta, Korhonen sanoo.

Kainuun sotella ymmärretään, etteivät kaikki asiakkaat omista älypuhelinta, eivätkä siis kykene vastaamaan kyselyyn. Tämän takia sote-palautetta voi yhä antaa sekä netissä että myös paperilla lääkärikäynnin yhteydessä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)