Hyppää sisältöön

Pieksämäkeläinen Moilas-leipomo alkaa tuottaa gluteenittomia pizzapohjia isobritannialaiselle pakasteruokajätille

Moilasella ja isobritannialaisella Nomad Foodsilla on leipomon tiedotteen mukaan jo suunnitelmia tuotevalikoiman laajentamisesta.

Kuvituskuva. Kuva: Camilla Uçan / Yle

Pieksämäkeläinen leipomo Moilas on tehnyt sopimuksen pizzapohjien leipomisesta Iso-Britanniassa ja Irlannissa myytäviin pakastepizzoihin. Yhtiön mukaan pizzapohjia leivotaan vuosittain miljoonia kappaleita.

Yritys kertoo tehneensä sopimuksen suuren pakasteruokia valmistavan isobritannialaisen Nomad Foods -yhtiön kanssa. Nomad Foodsin tuotteita myydään lukuisissa Euroopan maissa kuten Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Tunnetuin Nomad Foodsin brändeistä Suomessa on erilaisia pakastevihanneksia valmistava Findus.

Nyt tehdyllä sopimuksella Moilasen gluteenittomia pizzapohjia tulee yhtiön Goodfella's-tuotemerkin pizzoihin. Yhtiön kaupallisen johtajan Marko Hammarin mukaan Moilasen tuotantoa on suunnitteilla laajentaa myöhemmin muihin Nomad Foodsin tuotteisiin, joita myydään eri puolille Eurooppaa.

Gluteenittomat pizzapohjat valmistetaan Pieksämäellä. Uusi tuotanto ei tuo suoraan uusia työpaikkoja.

– Suoria vaikutuksia on niin, että meidän raaka-aineostot, pakkausmateriaaliostot, paikallisen logistiikan ja energian käyttö kasvavat merkittävästi, kaupallinen johtaja Marko Hammar sanoo.

Pieksämäeltä viedään tällä hetkellä tuotteita 16 maahan ja liikevaihdosta yli puolet tulee viennistä. Yritys työllistää yli sata ihmistä.

Viime vuoden lopussa Moilas-leipomo päätti keskittyä erityisruokavalioiden leipomotuotteisiin. Tällä hetkellä gluteenittomiin ja muihin erityisruokavalioihin keskittyvän Moilasen tuotteita leivotaan Pieksämäellä kahdessa eri leipomossa yhteensä kahdeksalla tuotantolinjalla.

Moilas valmisteli sopimusta Nomad Foodsin kanssa yli kaksi vuotta. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että jo nyt on vireillä tuotevalikoiman laajentaminen.

– Tähtäin on laajentaa tuotesortimenttia tulevina vuosian merkittävästi. Pizza on vasta aloitus, Hammar sanoo.

Vielä ei tiedetä, mitä Ison-Britannian mahdollinen ero Euroopan unionista tarkoittaa kansainväliselle kaupalle. Hammar kertoo Moilasen olleen yhteydessä ulkoministeriön asiantuntijoihin Brexitin mahdollisista vaikutuksista.

– Ennen kuin mitään todellista tapahtuu emme näe tätä niin suurena uhkana. Nomad Foods on monikansallinen yhtiö, joka toimii monessa maassa.

.
.