Riistavaroitusmerkkejä käydään läpi Varsinais-Suomessa – uusi kauriseläimistä varoittava merkki on jo käytössä osassa teitä

Ensi vuoden kesään mennessä käydään läpi riistavaroitusmerkkejä Salossa, Somerossa, Liedossa, Aurassa, Koski Tl:ssä ja Marttilassa.

Kauriseläimistä varoittava liikennemerkki Turun Hirvensalosta tieltä 1821 Kakskerrantien kohdasta. Kuva: Varsinais-Suomen Ely--keskus / Jaakko Klang

Varsinais-Suomen Ely-keskus käy laajalti läpi teiden varsilla olevia riistavaroitusmerkkejä ensi kesään mennessä.

Työalueena on ensi vuonna Salo, Somero, Lieto, Aura, Koski Tl ja Marttila. Osa merkeistä poistetaan ja myös uusia merkkejä asennetaan. Näillä alueilla otetaan käyttöön kauriseläimistä varoittava uusi liikennemerkki pahimmilla kolariosuuksilla.

– Kaikkia kohtia ei merkitä, koska yksinkertaisesti peuroja on niin paljon. Merkki tulee siis vain pahimmille alueille, sanoo Varsinais-Suomen Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang.

Osassa Varsinais-Suomea liikennemerkki asennettiin jo tänä vuonna kokeiluluvalla. Saaristotielle isoja varoitustauluja asennetaan vielä tämän vuoden loppuun mennessä.

– Tämä merkki on kolme metriä leveä ja 1,7 metriä korkea, kertoo Jaakko Klang

Urakka maksaa ensi vuonna arviolta 90 000. Tänä vuonna urakka on maksanut vajaa 80 000 euroa.

Viime vuonna Varsinais-Suomessa tapahtui yli 1 800 valkohäntäpeurakolaria.

Lue lisää: