Lehto Groupin irtisanomiset kohdistuvat Kempeleen toimipisteeseen, vajaan 20 työntekijän työt loppuvat

Tehtaista lomautetaan yhteensä 100 henkilötyövuotta.

Lomautukset ja irtisanomiset
Lehto Groupin Oulaisten tehtaalla valmistetaan asennusvalmiita taloelementtejä.
Lehto Groupin tulos oli heinä-syyskuussa jo 14,4 miljoonaa euroa tappiollinen. Suhdannevaihtelut ovat osasyy huonoon tulokseen. Kuvassa Lehdon talotehdas Oulaisissa.Lehto Group oyj

Rakennusliike Lehto Groupin huono taloudellinen tilanne on johtamassa sadan henkilötyövuoden lomautuksiin yrityksen tehtaista. Työntekijät välttyvät kuitenkin irtisanomisilta.

Yhtiö ilmoitti torstaina syksyn yt-neuvottelujen päättyneen noin 144 henkilötyövuoden kohdalla lomautuksiin, osa-aikaistamiseen tai irtisanomisiin koko organisaatiossa.

Irtisanomiset koskevat toimistohenkilöstöä Kempeleen toimipaikassa. Noin 20 henkilötyövuodesta osa muutetaan osa-aikaisiksi, mutta myös työsuhteita joudutaan päättämään. Lehto Group kertoo tarkan irtisanottavien määrän perjantaina iltapäivällä.

Yhtiö järjestelee myös uudelleen yli 20 työntekijän pestejä korjausrakentamisessa, pääasiassa pääkaupunkiseudulla.

Yhtiön elementtituotantoa on Oulaisissa, Iissä, Siikajoella sekä Humppilassa ja Hartolassa. Tehtaiden lomautuksia tehdään tämän ja ensi vuoden aikana, kertoo Lehto Groupin henkilöstöjohtaja Kaarle Törrönen.

Syyskuussa alkaneet yt-neuvottelut koskivat Suomessa yhteensä noin 540 henkilöä. Tavoitteena on saada vuositasolla noin seitsemän miljoonan euron säästöt.

Lehto Groupin palveluksessa on noin 1 500 ihmistä.

Lue lisää:

Rakennusyhtiö Lehto aloittaa yt:t – vähentää jopa 150

Lehto Group irtisanoo kymmeniä työntekijöitä