Yli 1 600 kehätien alla majaillutta siirtolaista häädettiin Pariisissa hallituksen kovennettua maahanmuuttolinjaansa

Ranskan sisäministeri on luvannut Pariisin laittomien leirien puhdistamista loppuvuoden aikana.

Leireiltä pois siirrettyjen joukossa oli myös lapsiperheitä. Kuva: Julien De Rosa / EPA

Ranskan poliisi on hajottanut kaksi siirtolaisten rakentamaa laitonta leiriä Pariisissa. Kehätien alle kohonneissa teltoista ja erilaisista hökkeleistä koostuneissa leireissä majaili yli 1 600 ihmistä.

Asukkaat vietiin poliisivartiossa busseihin, ja kuljetettiin vastaanottokeskuksiin. Suurin osa leirien asukkaista oli Afganistanista tai Saharan eteläpuolisesta Afrikasta tulleita. Mukana oli myös lapsiperheitä.

Aamukuudelta lähellä Porte de la Chapellea alkaneessa operaatiossa oli mukana lähes 600 poliisia. Leirien alueet on nyt tyhjennetty kokonaan ja paikalla on poliisivartio varmistamassa, ettei uusia asumuksia enää rakenneta.

Kehätien alle rakennetut asumukset siivottiin operaation päätteeksi pois ja poliisit estävät uusien majapaikkojen rakentamisen. Kuva: Julien De Rosa / EPA

– Sataa vettä ja on kylmä. En tiedä mihin olen menossa, mutta olen iloinen, sillä tänä yönä minulla on katto pääni päällä, sanoi leiristä vastaanottokeskukseen ohjattu Norsunluurannikolta kotoisin oleva Awa-niminen nainen uutistoimisto AFP:lle.

Kyseessä oli suurin laittomien siirtolaisleirien purkaminen yli vuoteen. Operaatio toteutettiin sen jälkeen, kun Ranskan hallitus oli keskiviikkona kertonut tiukennuksista maahanmuuttopolitiikkaansa.

Sisäministeri Christophe Castaner lupasi keskiviikkona, että Koillis-Pariisin luvattomia leirejä tyhjennetään asukkaistaan loppuvuoden aikana.