Espoo selvittää sairaalan mahdolliset ongelmat

Ylen ruotsinkieliset uutiset kertoi tiistaina, että Espoon sairaalan henkilökunta kärsii ylikuormituksesta ja potilaille annetaan rauhoittavia lääkkeitä, koska kukaan ei ehdi hoitaa heitä.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Sairaanhoitaja käytävällä, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.
Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta katsoo, että sairaalan tilanne pitäisi nyt selvittää. Jari Kovalainen / Yle

Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan mielestä Espoon sairaalan tilanne pitäisi nyt selvittää. Ylen ruotsinkieliset uutiset kertoi tiistaina, että sairaalan henkilökunta kärsii stressistä ja ylikuormituksesta ja potilaille annetaan rauhoittavia lääkkeitä, koska kukaan ei ehdi hoitaa heitä.

Sairaalan johdon mukaan henkilökuntaa on riittävästi

Sairaalan johto vakuuttaa, että henkilökuntaa on riittävästi ja rauhoittavia lääkkeitä käytetään vain hoidollisista syistä.

Sairaalan tilanteen selvittämistä vaativan sosiaali- ja terveyslautakunnan toinen varapuheenjohtaja Johanna Värmälä (sd.) sanoo, että selvitystyö alkaa talon sisäisillä keskusteluilla.

– Nyt on käytävä talon sisällä keskustelut ja puitava hoitajien hätä, koska he eivät pysty tekemään työtään niin hyvin kuin he toivovat. Lisäksi on tarkistettava, että annetut resurssit ovat sellaiset, että niillä tulee toimeen.

Värmälän mukaan vaikuttaa kuitenkin siltä, etteivät resurssit ole riittävät, joten pitäisi myös selvittää mitä pitäisi tehdä.