Sonkajärven Sukevalla harkitaan muutoksia lasten koulukyyteihin omenasusien vuoksi

Susia on havaittu Sukevan taajamassa ja Kauppilanrannassa useita kertoja.

Sukeva (Sonkajärvi)
Kaksi lasta seisoo odottamassa saapuvaa koulutaksia.
Lapset haetaan tarvittaessa lähempää kotia. Kuvituskuva.Minna Heikura / Yle

Sukevan koulussa harkitaan muutoksia lasten koulukyyteihin. Rehtori Aleksi Kortelainen lähetti keskiviikkona oppilaiden vanhemmille kyselyn, jossa pyydetään vanhempien arviota koulukyydin tarpeesta.

Susia on havaittu Sukevan taajamassa ja Kauppilanrannassa useita kertoja viime päivinä. Sudet ovat tulleet pihoihin ja syöneet nälkäänsä omenoita.

Jos perheet haluavat, voi koulutaksi hakea lapset väliaikaisesti lähempää kotia.

Kortelaisen mukaan tilanne on jo nyt melko hyvä, sillä liikennöitsijä hakee lapset läheltä kotiaan ihan normaalitilanteessakin.

– Ainoastaan niissä tapauksissa, joissa lapsen pitää kulkea pidempi matka, voimme harkita, että hetkellisesti haetaan lähempää, Kortelainen kertoo.

Sukevan koululla seurataan susitilanteen kehittymistä viikko kerrallaan.

– Jos turvattomuuden tunnetta ei enää ole ja susien suhteen on tehty ratkaisuja, palaamme normaaliin arkeen, Kortelainen sanoo.

Sudet yritetään karkottaa asutuksen tuntumasta Itä-Suomen poliisin johdolla. Mikäli tässä ei onnistuta, saatetaan koko lauma joutua ampumaan.

Lue myös:

Nälkiintynyt susilauma syö Sukevalla pihoista omenia – viranomaiset valmistautuvat poikkeuksellisesti jopa koko lauman ampumiseen