Mehiläinen Länsi-Pohja Oy supistaa toimintaa ja vähentää väkeä – irtisanomisia ei yhtiön mukaan tule

Terveyspalveluyhtiö ennakoi toiminnan muuttuvan jatkossakin niin, että tiettyjen osastojen kuormitus pienenee.

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy
Länsi-Pohjan keskussairaalan ovi, kyltissä teksti Mehiläinen Länsi-Pohja
Mehiläinen Länsi-Pohja tuottaa terveyspalveluja Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä. Toimintaa supistetaan useilla osastoilla, mistä seuraa työvoiman vähentämistä. Veeti Lustig / Yle

Meri-Lapissa perus- ja erikoissairaanhoidon palveluja tuottava Mehiläinen Länsi-Pohja Oy vähentää väkeä ja pienentää useiden osastojen tai poliklinikoiden paikkalukua. Yhtiön mukaan työt loppuvat 13 työntekijältä, mutta irtisanomisiin ei tarvitse turvautua.

Mehiläinen Länsi-Pohjan mukaan supistuksia tehdään Kemissä sijaitsevan Länsi-Pohjan keskussairaalan sydän-, keuhko- ja sisätautien osastoilla, lastenosastoilla ja lisäksi synnytysosastolla ja naistentautien poliklinikalla.

Supistuksista johtuva työntekijöiden vähentäminen hoidetaan eläköitymisillä. Lisäksi joitakin työntekijöitä voidaan siirtää toisiin toimipisteisiin.

Mehiläinen kertoi yt-neuvottelujen alkamisesta syyskuun lopulla. Toimitusjohtaja Lasse Männistö perusteli tarvetta uudelleenjärjestelyille sillä, että yhtiö ennakoi toiminnan muutosten vähentävän jatkossakin kuormitusta tietyillä osastoilla.

– Esimerkiksi päiväkirurgisten toimenpiteiden yleistyessä potilaiden sairaalassaoloaika vuodeosastoilla on vähentynyt, Männistö sanoo.

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy on Kemin, Tornion, Simon ja Keminmaan sekä Mehiläinen-konsernin omistama yhteisyritys. Se tuottaa kunnille perus- ja erikoissairaanhoidon palvelut. Lisäksi Tervola ja Ylitornio hankkivat erikoissairaanhoidon palvelunsa Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:ltä.

Lue myös:

Terveysjätti Mehiläinen on ostamassa Pihlajalinnan: Rakenteilla on Pohjoismaiden suurin terveysjätti, joka suuntaa ulkomaille

Kemissä selvitetään sote-kustannukset – "Samalla arvioidaan myös Mehiläinen Länsi-Pohjan kanssa tehdyn sopimuksen toimintaa"

Mehiläinen kahmii itselleen työterveyspalveluita – kaupassa siirtyvät Pohjola Terveyden 19 000 asiakasta