Lahti on ollut pitkään matalan koulutustason kaupunki – tilanne paranee hiljalleen yliopiston ansiosta

Lähes joka kolmas aikuinen lahtelainen on suorittanut korkea-asteen tutkinnon.

koulutustaso
Lahden tori
Iäkkäämpi väestö on matalammin koulutettua kuin nuorempi. Tämä lisää korkeakoulutettujen osuutta Lahdessa tulevaisuudessa.Marjo Pirilä / Yle

Korkeakoulutettujen osuus väestöstä kasvaa hiljalleen Lahdessa. Kaupungissa on korkeakoulutettuja kuitenkin yhä keskimääräistä vähemmän, kertoo Tilastokeskuksen raportti (siirryt toiseen palveluun). Osuus oli viime vuoden lopussa 28,6 prosenttia, kun koko maan 15 vuotta täyttäneestä väestöstä korkea-asteen suorittaneita oli 31,8 prosenttia.

Suurimmista kaupungeista korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus oli suurin Espoossa (47 prosenttia) ja pienin Kouvolassa (25,5 prosenttia).

Tutkija Pauli Mero Lahden kaupungilta vahvistaa, että korkeakoulutettujen osuus on noussut Lahdessa hiljalleen ja LUT-yliopisto parantaa tilannetta.

– Nuoremman väestön koulutustaso on myös korkeampi kuin ikääntyneiden, mikä muuttaa tilannetta tulevaisuudessa.

Tavallisesti yliopistopaikkakunnilla korkeakoulutettujen osuus on keskimääräistä suurempi, vaikka kaikki valmistuneet eivät kaupunkiin jääkään.

Työttömistä korkeakoulutettujen osuus oli Lahdessa 18 prosenttia, kun osuus on Espoossa ja Helsingissä yli 30 prosenttia.