Katso video: Kotkassa osoitettiin mieltä Pihkoon koulun puolesta – päätöksiä luvassa ensi viikolla

Kaupunginvaltuusto päätti viime kesänä, että Pihkooseen rakennetaan uusi koulu. Sen rakentamista ei kuitenkaan mainita lähivuosien budjettiesityksessä.

koulut
Pihkoon koululaiset ja vanhempainyhdistys järjestivät mielenilmauksen uuden koulun puolesta.

Pihkoon koululaiset ja vanhempainyhdistys luovuttivat torstaina vetoomuksen uuden koulun puolesta Kotkan päättäjille. Paikalla tilaisuudessa olivat kaupunginjohtaja Esa Sirviö, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Elomaa, toimitilapäällikkö Tero Huusko, opetustoimenjohtaja Jukka Tanska, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen sekä kaupunginvaltuutettu Markku Saastamoinen.

Kaupunginvaltuusto päätti viime kesänä, että Pihkooseen rakennetaan uusi koulu ja vanha koulu puretaan. Uuden koulun rakentamista ei kuitenkaan mainita lähivuosien budjettiesityksessä.

Pihkoon koulu suljettiin sisäilmaongelmien takia viime vuonna. Koulun oppilaat ovat siitä lähtien käyneet koulua Karhuvuoressa.

Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Elomaan mukaan kaupungin virkamiehet ovat talousarvioesitystä tehdessään käyneet läpi kaikki mahdolliset investoinnit, ja tulleet tässä vaiheessa siihen tulokseen, että ainakaan kolmeen vuoteen Pihkooseen ei koulua tulisi.

Elomaalla oli kuitenkin hyviä uutisia huolestuneille kaupunkilaisille.

– Minulla on sellainen hytinä, että ensi maanantain budjettivaltuustossa tilanne tulee muuttumaan. Eri ryhmät ovat olleet sitä mieltä, että näyttäisi siltä, että enemmistö on sitä mieltä, että Pihkooseen pitäisi löytää jokin toisenlainen ratkaisu. En uskalla vielä luvata uutta koulurakennusta, mutta jokin erilainen ja parempi ratkaisu kuin tämänhetkinen tilanne on, Elomaa sanoo.

''Olisi hauskaa saada oma koulu''

Vanhempainyhdistyksen päättäjille jättämässä vetoomuksessa uuden koulun tarvetta perustellaan muun muassa sillä, että Pihkoon koulu on tällä hetkellä Kotkan alakouluista ainoa, joka ei ole väistössä omalla koulualueellaan. Väistökouluna toimivaa Karhuvuoren koulua ei ole alun perin suunniteltu yhtenäiskouluksi.

– Koemme, että olemme hyvin eriarvoisessa asemassa kaupungin muihin kouluihin nähden, vetoomuksessa sanotaan.

Mielenosoitus syntyi 4.-luokkalaisen Emilia Kukkosen aloitteesta.

– Karhuvuoren koulussa on ihan kivaa, mutta joskus siellä kuulee vähän pahoja sanoja. Se on isompi kuin oma koulumme. Sen takia olisi hauskaa saada oma koulu, Kukkonen sanoo.

Pihkoon koululaiset ja vanhempainyhdistys järjestivät mielenilmauksen uuden koulun puolesta.
Pihkoon koululaiset ja vanhempainyhdistys järjestivät mielenilmauksen uuden koulun puolesta torstaina. Kuvassa keskellä Emilia Kukkonen, jonka aloitteesta mielenilmaus järjestettiin.Kirsi Lönnblad / Yle

Pihkoon koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Tytti Ojala oli mielenilmauksen päätyttyä tyytyväinen.

– On tosi hyvä mieli. Hienoa, että pääsimme tänne ennen ensi viikon maanantaita, jolloin näistä asioista päätetään valtuustossa. Toivottavasti saimme mahdollisimman ison vaikutuksen tehtyä, Ojala sanoo.