Hyppää sisältöön

Sepänkadun koulutalon uusissa sisäilmatutkimuksissa löytyi viitteitä vaurioista – Turku aloittaa tehosiivouksen ja selvittää korjaustoimenpiteitä

Turussa Sepänkatu 2:n koulukiinteistö on ollut syksyn aikana toistuvana kiistakapulana vanhempien ja kaupungin välillä sisäilmaepäilyjen takia.

Koulutyö Sepänkadun väistötötiloissa alkoi keskiviikkona. Arkistokuva. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Koululaisten väistötilana parhaillaan toimivassa Sepänkatu 2:n kiinteistössä on löytynyt uusissa tutkimuksissa vaurioita.

Rakennuksesta viime kuussa otetuista pölynkoostumus- ja materiaalinäytteistä on löytynyt viitteitä vaurioista, kertoo Turun kaupunki. Tiloissa on todettu haitallisia kuituja ja mikrobeja paikoissa, joista ne saattavat kulkeutua sisäilmaan. Vasta osa tuloksista on valmistunut.

Turun kaupungin ympäristöterveys edellyttää nyt, että rakennuksessa tehdään tehostettu siivous, selvitetään kuitulähteet ja poistetaan ne. Lisäksi rakennuksen ilmavuodot pitää poistaa vuodenvaihteeseen mennessä.

Turun kaupungin mukaan tehosiivousta on jo valmistelu. Lisäksi kaupunki alkaa selvittää, miten korjaustoimia aletaan tehdä.

Rakennusta käytetään Puolalan koulun noin 400 oppilaan väistötilana ensi kesään saakka. Koululaisten vanhemmat ovat syksyn aikana toistuvasti vaatineet perusteellisempia sisäilmatutkimuksia. Oppilaat ovat myös lakkoilleet sisäilmaongelmien takia.

Turun kaupungin tiedotteen mukaan tämän hetkisten tietojen pohjalta Sepänkatu 2:n koulukiinteistössä voi koulunkäynti jatkua yhä normaalisti.

Lue lisää:

.
.