1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen matkapalvelukeskus isoissa ongelmissa monta päivää – syynä tietokonepalvelimien vaihto

Matkapalvelukeskuksen tietokonepalvelimet jouduttiin vaihtamaan, kun niihin oli tullut vikoja laajan sähkökatkon vuoksi.

Rovaniemi
Taksikyltti.
Toni Pitkänen / Yle

RovaniemiRovaniemen matkapalvelukeskus sai torstaina aamulla kyytiensä välityksen taas toimimaan normaalisti alkuviikon tietokoneongelmien jälkeen. Matkapalvelukeskuksen tietokonepalvelimet jouduttiin vaihtamaan tällä viikolla, kun niihin oli tullut vikoja laajan sähkökatkon vuoksi.

Palvelinten vaihto kesti maanantaiaamusta torstaiaamuun. Sinä aikana asiakkailla oli suuria vaikeuksia tilata itselleen kuljetusta matkapalvelukeskuksen kautta. Lisäksi sopimusyrittäjät jäivät osin ilman asiakkaita, kun tilauksia jouduttiin välittämään sopimukseen kuulumattomille takseille.

Närää on aiheuttanut myös se, että tieto katkoksesta ei ole kulkenut kaikille sopimuskuljettajille. Lisäksi monet asiakkaat ovat joutuneet odottelemaan puhelimessa pitkään vain kuullakseen, että kyytiä ei saakaan.

Tämänviikkoinen katkos kesti neljä päivää järjestelmän käyttämien laitteistojen ja ohjelmiston laajuuden vuoksi, sanoo Rovaniemen kaupungin kuljetuspäällikkö Seija Säkkinen. Säkkisen mukaan uusi palvelinlaitteisto on edellistä varmempi ja vastaavilta ongelmilta vältyttäneen tulevaisuudessa.

Lyhyempiä palvelukatkoksia Rovaniemen matkapalvelukeskuksella on ollut tietoliikenne- ja tietokoneongelmien vuoksi myös aikaisemmin.

Matkapalvelupalvelukeskus välittää kyytejä muun muassa vanhuksille ja vammaisille. Keskuksesta tilataan Rovaniemen kaupungin sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaiset kuljetukset sekä kaikille avoimien palvelulinjojen kuljetukset.

Lue lisää

Rovaniemi yrittää ratkoa Matkapalvelukeskuksen ongelmia

Kuljetusta tarvitsevat jäävät jopa ilman kyytiä Rovaniemellä - matkapalvelujen tilausjärjestelmä voi mennä vaihtoon (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi