1. yle.fi
  2. Uutiset

Rivitalon saunaosasto paloi pahoin Haapavedellä – koira herätti isäntäväkensä tekemään hälytyksen

Koiran tulisi saada ylimääräinen rapsutus ja kiitos teostaan, pelastuslaitoksen tiedotteessa runoillaan .

tulipalot
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Rivitalon saunaosasto vaurioitui kauttaaltaan tulipalossa Haapavedellä torstain ja perjantain välisenä yönä. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta saunatilan naapuriasuntoon tuli savuvahinkoja. Hälytys Haapaveden keskustaan tuli pelastuslaitokselle yhden aikaan yöllä.

Savuun saunaosaston viereisessä asunnossa reagoi ensimmäisenä asukkaiden koira haukkumalla. Koiran omistajapariskunta teki palosta hälytyksen.

– Voidaan siis todeta, että tämän koiran tulisi saada ylimääräinen rapsutus ja kiitos teostaan, pelastuslaitoksen tiedotteessa todetaan.

Paikalle saapui yksiköitä neljältä eri paloasemalta. Osa heistä jäi sammuttamaan paloa.

Pelastuslaitos sammutti palon purkamalla rakenteita saunan ympäristössä ja välikatolla. Jälkivartiointi jatkui vielä muutaman tunnin ajan sammuttamisen jälkeen. Tulipalon syttymissyystä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Pariskunta ja koira joutuvat nyt etsimään tilapäisen väistöasunnon savuvahinkojen vuoksi. Pelastuslaitos ei havainnut pariskunnan asunnossa palovaroitinta. Siksi viranomaiset muistuttavatkin, että sellainen pitäisi olla jokaisessa asunnossa.

Myös Reisjärven Kangaskylässä syttyi tulipalo perjantaina yhden aikaan yöllä. Kyseessä oli omakotitalon hormin nokipalo, joka ei levinnyt ympärillä oleviin rakenteisiin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi