Täysi linja-auto syttyi palamaan kesken ajon Tampereella, kuljettaja sai matkustajat evakuoitua

Linja-auto syttyi palamaan Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen edustalla.

autopalo
bussipalo
Linja-auto kärsi pahoja vaurioita palossa. Jani Aarnio / Yle

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen edustalla syttyi linja-auto palamaan perjantaina aamupäivällä. Kuljettaja sai matkustajat evakuoitua. Linja-auto kärsi pahoja palovaurioita.

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa on tänään apuvälinemessut, jonne matkustajat olivat tulossa Porista. Hälytys tuli kello 10.04.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Heikki Havukainen sanoo, että moottoritilasta syttyi tulipalo kesken ajon. Bussi oli täynnä.

– Tilausliikenteen bussi oli tulossa Tampereen messuille. Sitten olivat havainneet, että tulee käryä ja savua ja bussin perästä tulee liekit. Kuljettaja sai auton ajettua parkkialueelle ja evakuoitua matkustajat.

Oliko kyseessä vaarallinen tilanne?

– On aina vaarallista, jos linja-auto syttyy kesken ajon. Palo etenee usein nopeasti. On kiire saada ihmiset pois, Havukainen sanoo.

palanut bussi
Liekit tuhosivat Lyttylän Liikenteen bussin takaosan.Jani Aarnio / Yle

Ei paniikkia

Matkustajina olleet Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijat ja työntekijät eivät hätääntyneet tilanteesta. Lehtori Kati Karinharjun mukaan oppilaat olivat yllättävänkin rauhallisia.

– Heitä piti vähän kannustaa pois bussin läheisyydestä.

Opiskelijoille tarjottiin mahdollisuutta kriisiapuun, mutta sitä ei koettu Karinharjun mukaan tarpeelliseksi.

– Lähinnä säikähdyksellä tästä selvittiin. Nämä kuvat, joita mediassa näkyy, on otettu vasta bussin evakuoinnin jälkeen. Missään nimessä bussi ei ollut ilmiliekeissä siinä vaiheessa, kun väkeä oli vielä sisällä.

paloautoja
Paikalle liikennevälinepaloa sammuttamaan lähti neljä yksikköä.Jani Aarnio / Yle