Ruka Nordic valmistuu aikaisen talven vuoksi ripeästi – "Ehkä kerran viidessä vuodessa olosuhteet ennen kisoja ovat näin hyvät"

Rukan maailmancupin kisapaikat ovat jo lähes kunnossa kolme viikkoa ennen kisatapahtumaa.

urheilutapahtumat
Ruka Nordic lähestyy.  Rukan suurmäen kunnostus on käynnissä.
Rukan suurmäki on lähes hyppykunnossa. Mäessä harjoitellaan jo paria viikkoa ennen Ruka Nordic -kisatapahtumaa.Yle

Rukan hiihdon maailmancup -tapahtumaa on päästy valmistelemaan hyvissä olosuhteissa. Järjestelyissä ollaankin normaalia aikataulua edellä.

– Ehkä kerran viidessä vuodessa olosuhteet ennen kisoja ovat näin hyvät, toteaa Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Luonnon lunta on Rukalla paikoin jo 20 senttiä. Viiden kilometrin kilpailureitti on jo lähes valmis samoin kuin Rukan hyppyrimäki, joka on hyppykunnossa jo ensi viikolla.

– Tuolloin mäessä nähdään jo maajoukkuehyppääjiä, kun Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn ryhmät saapuvat harjoittelemaan Rukalle, Linjakumpu kertoo.

Hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn maailmancup -kiertue pysähtyy Rukalle kolmeksi päiväksi marras-joulukuun vaihteessa. Kisat järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa kolmepäiväisenä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)