Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen ei näe ongelmaa Rovaniemen Kehitys Oy:n toiminnassa

Lotvosen mukaan asiassa voi nojautua vain virallisiin asiakirjoihin eikä avin raportissa todenneta asiatonta käytöstä.

aluehallintovirastot
Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen
Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko LotvonenAnnu Passoja / Yle

RovaniemiLapin aluehallintovirasto sanoo, että Rovaniemen seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja Juha Seppälä on käyttäytynyt epäasiallisesti alaistaan kohtaan. Aluehallintoviraston työsuojelutarkastuskertomuksessa moititaan Rovaniemen Kehitys Oy:tä myös siitä, että se on viivytellyt työntekijän tekemän valituksen käsittelyä.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen sanoo kirjallisessa kommentissaan Ylelle, että hän on ollut tietoinen kantelusta keväästä 2019 lähtien.

– Olen ollut informoitu asian käsittelystä Kehityksen hallituksen kokousten yhteydessä. Olen yhtiön omistajan edustajana tutustunut asiaan liittyviin asiakirjoihin ja asianosaisten sekä henkilöstön näkemyksiin tapahtuneesta. Minusta yhtiö on pyrkinyt hoitamaan asian käsittelyn hyvin, vaikkakin joitain moitteita avin raportissa on prosessin ripeyteen.

Kapulakielinen tarkastuskertomus

Lotvonen ei kuitenkaan näe tarkastuskertomuksessa viitteitä siitä, että siinä todennettaisiin toimitusjohtajan asiaton käytös.

– Omistaja voi nojautua asiassa vain virallisiin asiakirjoihin. Avin raportissa ei todenneta toimitusjohtajan asiatonta käytöstä työntekijää kohtaan, kuten Ylen uutisointi kertoo. Ehdotettuina toimenpiteinä raportissa tuodaan esille varsin tavanomaiset ja normaalit työyhteisön työhyvinvoinnin kehittämistarpeet. Näitä toimia yhtiön hallitus on tietääkseni myös toteuttanut.

Yle on varmistanut aluehallintoviraston tarkastajalta Irina Suomiselta, että avi on todennut epäasiallista käytöstä kehitysyhtiössä. Suominen on itse toinen tarkastuskertomuksen tekijöistä.

Suominen myöntää, että tarkastuskertomuksen teksti on puutteellinen siinä mielessä, että siinä ei suoraan sanota toimitusjohtaja Seppälän syyllistyneen epäasialliseen toimintaan. Suomisen mukaan tarkastuskertomuksessa esitettyjä toimintaohjeita ei kuitenkaan olisi annettu, ellei yhtiössä olisi todettu epäasiallista käytöstä.

Lue lisää

Aluehallintovirasto: Rovaniemen seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja on toiminut epäasiallisesti jo toistamiseen