Ukraina aloittaa joukkojensa vetämisen Donetskin alueelta huomenna

Ukraina, Venäjä, kapinalliset ja Etyj sopivat lokakuun alussa askelmerkeistä Itä-Ukrainan pitkittyneen aseellisen konfliktin lopettamiseksi.

Venäjän tukemien kapinallisten saattelemat Etyjin tarkkailijat tutkivat lokakuussa rintamatilannetta Itä-Ukrainassa. Kuva: Dave Mustaine / EPA

Ukraina aloittaa joukkojensa vetämisen Donetskin alueelta Itä-Ukrainasta lauantaina puolilta päivin, kertoo Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj.

Ukraina olisi aloittanut joukkojensa vetämisen jo tänään, mutta separatistit vaativat toimille vuorokauden lykkäystä.

Ukraina ja Venäjän tukemat separatistit ovat sopineet joukkojensa asteittaisesta vetämisestä Itä-Ukrainasta ennen Ukrainan, Venäjän, Ranskan ja Saksan johtajien huippukokousta, jossa on tarkoitus käsitellä Itä-Ukrainan tilannetta. Huippukokouksen aikataulu on yhä auki.

Ukrainan hallitus sanoo, että maa on täyttänyt kaikki huippukokouksen pitämistä edellyttävät ehdot sen jälkeen, kun se on vetänyt lauantaina joukkonsa Petrivsken kylästä Donetskissa.

Ukraina, Venäjä, kapinalliset ja Etyj sopivat lokakuun alussa askelmerkeistä Itä-Ukrainan pitkittyneen aseellisen konfliktin lopettamiseksi. Vuonna 2014 alkaneessa konfliktissa on kuollut yli 13 000 ihmistä.