1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Hämeenlinnan valtuustoryhmät yksituumaisia kuntalaiskyselyn järjestämisestä toriparkista

Kansanäänestyksen sijaan hämeenlinnalaiset päässevät kertomaan toriparkkikantansa kyselyssä.

Hämeenlinna
Hämeenlinnan tori kuvattuna dronella ilmasta käsin.
Hämeenlinna haluaa kysyä laajemmin mielipidettä torinaluspysäköinnistä.Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinnan valtuustoryhmät ovat päätyneet yhteisissä neuvotteluissa laajaan yhteisymmärrykseen kuntalaiskyselyn järjestämisestä. Ryhmien ehdustaja, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Helena Lehkonen kertoo, että valtuustoryhmät haluavat tehdä lisäyksen kaupunginhallituksen esitykseen.

– Valtuustoryhmät esittävät, että kaupunginhallituksen ehdotuksessa mainittu gallup-kysely P-toriin liittyvistä kysymyksistä tehdään sähköisenä kyselynä helmikuun 2020 loppuun mennessä. Kyselyssä hyödynnetään suomi.fi -tunnistautumista ja kaupungille muutoinkin tulossa olevaa sähköistä lomakejärjestelmää. Tämän lisäksi kyselyyn voi vastata kaupungin palvelupisteissä.

Valtuustoryhmät perustelevat kuntalaiskyselyn järjestämistä muun muassa sillä, että kysely on edullisempi vaihtoehto kuin kansanäänestys. Lisäksi kyselyssä voidaan kaupunkilaisilta kysyä laajemmin mielipidettä P-torista.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto käsittelee maanantaina toriparkin rakentamiseen liittyvää kansanäänestystä. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kansanäänestystä ei järjestetä. Sen sijaan esityksen mukaan ennen päätöksentekoa toriparkin rakentamisesta järjestetään tiedotustilaisuuksien sarja ja gallup-kysely.

Lue seuraavaksi