Tammelan ruokapalvelut haluaa mukaan lähiruokatuotteiden kehittämiseen

Tammelan kouluissa, päiväkodeissa ja hoivapalvelussa on lähiruokapäivä kerran viikossa.

lähiruoka
Porkkanoita, punajuuria ja sipuleita.
Tammelassa yleisimpiä lähiruokatuotteita ovat muun muassa perunat, porkkanat, keitto- ja uunijuurekset.Petra Ristola / Yle

Ruokapalvelut aikoo jatkossa lisätä lähellä tuotetun ruuan määrää. Jo nyt lähiruokatuotteiden osuus on noin kaksikymmentä prosenttia Tammelan elintarvikekustannuksista.

– Lisäämme lähiruokaa sitä mukaa, kun saamme tietoa uusista tuotteista, jotka voivat mahdollisesti sopia meidän käyttöömme. Erityisesti haluamme osallistua tuotteiden jalostusasteen kehittämiseen, kertoo Tammelan ma. ruoka- ja puhdistuspalvelujohtaja Satu Tienhaara.

Lähiruokatuotteet tulevat joko suoraan tuottajalta tai lähiruokatukun kautta. Vuodenajasta riippuen tarjolla voi olla myös sesonkituotteita. Esimerkiksi joitakin kauden kasviksia ja marjoja toimitetaan suoraan paikallisilta tuottajilta.

Lähellä tuotetun ruuan lisäksi ruokapalvelut suosii myös kotimaisia raaka-aineita, kuten lihaa ja lihatuotteita. Lähiruokaa tarjotaan kouluissa, päiväkodeissa ja hoivapalvelussa kerran viikossa, mutta kotimaisia tuotteita joka päivä.

– Lähiruokapäivän tunnistaa tammenlehti-tunnuksesta. Lähiruokapäivänä me myös kerromme asiakkaille, mistä tuotteet tulevat, kertoo Satu Tienhaara.