1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. postin toiminta

Lakko pysäyttää postilähetykset ja vaikuttaa esimerkiksi terveydenhuollon palveluihin

Keski-Pohjanmaalla Soite turvautuu varajärjestelyihin.

Postin toiminta
Nainen lajittelee postilähetyksiä.
Postin lajittelua postikeskuksessa.Mikko Koski / Yle

Postin työntekijöiden maanantaina 11. marraskuuta kello 6 alkava lakko (siirryt toiseen palveluun) vaikuttaa Soiten laskutukseen ja kirjepostiin.

Soite (siirryt toiseen palveluun) ottaa huomioon sen, että paperiset laskut eivät ehkä saavu perille tavalliseen tapaan, joten asiakasmaksujen eräpäivää siirretään joulukuun puoleenväliin ja mahdollisesti pitemmällekin. Vaikka verkkolaskut toimivat normaalisti, myös niiden eräpäivä siirtyy.

Lisäksi Soite aikoo olla tavanomaista enemmän yhteydessä potilaisiin lakon aikana. Asiakkaita kutsutaan vastaanotto- ja poliklinikkakäynneille puhelinsoitoin. Soitesta huomautetaankin, että tuntemattomasta numerosta saapuva puhelinsoitto voi tällä kertaa olla Soitesta.

Ajanvarauksesta muistuttavat tekstiviestit kulkevat normaalisti ja niiden käyttöä lisätään tarpeen mukaan.

Soitesta muistutetaan, että jos odotettuja dokumentteja ei saavu postitse, Soiten sähköinen asiointi paikkaa puutetta. Sähköisestä Omahoito (siirryt toiseen palveluun)-palvelusta voi esimerkiksi tarkistaa ajanvaraukset, rokotustiedot tai lääkemääräykset. Omahoitoa voi käyttää verkkopankkitunnusten avulla Suomi.fi-verkkopalvelun kautta.