Uutissuomalainen: Halla-aho onnistunut puheenjohtajista parhaiten

Vain vasemmistoliiton Li Andersson ylsi edes jotenkin Jussi Halla-ahon lukujen lähelle.

Jussi Halla-aho
Jussi Hall-aho eduskunnassa.
Kansalaisten mielestä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on onnistunut tehtävässään paremmin kuin minkään muun puolueen puheenjohtaja.Jussi Nukari / Lehtikuva

Lähes neljännes arvioi, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on onnistunut puheenjohtajan tehtävässä parhaiten. Tieto käy ilmi Uutissuomalaisen (siirryt toiseen palveluun) (Juttu maksumuurin takana) mielipidemittauksesta.

Toiseksi parhaan tuloksen, 16 prosenttia, sai vasemmistoliiton Li Andersson. Kaikki muut puheenjohtajat jäivät alle kymmeneen prosenttiin.

Kokoomuksen Petteri Orpoa parhaiten onnistuneena puheenjohtajana piti 8 prosenttia vastanneista. Pääministeriä, SDP:n Antti Rinnettä onnistuneimpana puheenjohtajana piti kuusi prosenttia.

Uutissuomalainen kysyi gallupissaan, kuka eduskuntapuolueen tai -ryhmittymän puheenjohtajista on onnistunut parhaiten puheenjohtajan tehtävässä. Lähes kolmannes vastanneista ei osannut ottaa kantaa.

Verkkokyselyyn vastasi tuhat suomalaista, ja sen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselyn toteutti Tietoykkönen.