Varkaat piinaavat liikenneasemaa Naantalissa – "3 000 euroa jäänee tappiota, vaikka tekijät saataisiin kiinni"

Liiketilaan mentiin sisään peräkkäisinä öinä rikkomalla ikkuna. Poliisi kertoo tutkivansa tapauksia varkauksina.

varallisuusrikokset
Nesteen Naantalin liikenneasema
Liikenneasema on vilkkaan tien vieressä. Valvontakameroiden perusteella epäillyt olivat 9.11. jo kerran kääntyneet pihasta pois, mutta tulleet uudelleen tuntia myöhemmin. Kimmo Gustafsson / Yle

– Viimeiset kaksi päivää on menty aika pienillä unilla, toteaa Naantalin Nesteen liikenneaseman kauppias Matti Tikkanen.

Yöunet ovat jääneet vähiin, sillä hänen liikenneasemaltaan on varastettu tavaraa kahtena peräkkäisenä yönä. Sisälle liiketilaan on menty ikkunat rikkomalla. Kaikkiaan Tikkasen mukaan "kilikali" -keikkoja on ollut vajaassa kuukaudessa kolme. Tikkasen mukaan epäillyt vaikuttavat olevan samat kaksi tyyppiä. Hän on jakanut sosiaalisessa mediassa kuvia epäillyistä tekijöistä.

Kauppiaan mukaan ensimmäisen tapaus sattui lokakuun 15. päivänä. Kaksi seuraavaa kertaa ovat olleet peräkkäisinä öinä perjantaina 8. marraskuuta ja heti perään lauantaina kello neljän aikaan. Kahden epäillyn matkaan on lähtenyt tupakkaa, olutta, lonkeroa, arpoja ja Tikkasen henkilökohtainen kannettava tietokone. Kauppias arvioi tappioiden nousevan tuhansiin euroihin.

– Pelkästään lasin vaihtaminen maksaa jopa 600 euroa. Vakuutushan meillä on, mutta niissä on omavastuu. 3 000 euroa jäänee tappiota, vaikka tekijät saataisiin kiinni.

Lounais-Suomen poliisi kertoo saaneensa rikosilmoitukset kahdesta marraskuun tapauksesta. Niitä tutkitaan varkauksina. Vanhimmasta poliisi ei vielä lauantaina ollut saanut rikosilmoitusta.

Tikkasen mukaan häneltä on jäänyt tekemättä rikosilmoitus lokakuun tapauksesta, mutta nyt hän aikoo sen kirjata. Tikkanen kertoo lisäksi miettivänsä joitakin omia toimia, jotka torppaisivat uudet varkausyritykset.

Tikkanen kertoo olleensa alalla 15 vuotta ja muistelee miten 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa "kilikalit" olivat lähes kuukausittaisia.

– Pitkä aika, varmaakin viitisen vuotta ollaan saatu olla ihan rauhassa.