USA:n ja Britannian välejä kiristävä kuolonkolari: Vanhempien mukaan Trump tarjosi rahallista korvausta heidän poikansa kuoleman johdosta

Valkoisessa talossa presidentti Trumpin tavanneet uhrin vanhemmat ovat kuvailleet jälkikäteen tapaamista monilla tavoin sopimattomaksi.

Lapsen kuolema
Charlotte Charles ja Tim Dunn
Charlotte Charles ja Tim Dunn "This Morning' TV:n" haastattelussa 8. lokakuuta. /All Over Press

Brittiläisen nuorukaisen kuoleman vaatineesta kolarista ja sen jälkeisistä tapahtumista Valkoisessa talossa on ilmennyt uusia tietoja.

19-vuotias britti kuoli elokuussa, kun yhdysvaltalaisdiplomaatin vaimo ajoi väärällä puolella tietä ja törmäsi nuorukaiseen kohtalokkain seurauksin. Turman jälkeen nainen palasi Yhdysvaltoihin ja vetosi diplomaattiseen koskemattomuutensa. Britannia on vaatinut diplomaatin vaimon palauttamista takaisin Britanniaan.

Uhrin vanhemmat Charlotte Charles ja Tim Dunn matkustivat lokakuussa Yhdysvaltoihin vaatimaan oikeutta pojalleen. He tapasivat Valkoisessa talossa presidentti Donald Trumpin, ja ovat kuvailleet jälkikäteen tapaamista monella tapaa sopimattomaksi.

Vanhempia edustava Radd Seiger kertoo PA Median haastattelussa, että Trump tarjosi heille rahallista korvausta tragediasta. Seiger sanoo, että tapaamisen päätteeksi Trump totesi, että valtiovarainministeri Steven Mnuchin ”on valmiina kirjoittamaan šekin”. Vanhemmat kieltäytyivät. He olivat myös tyrmistyneitä siitä, että Trump yritti saada heidät tapaamaan viereiseen huoneeseen kutsutun yliajajan.

Vanhemmat kertovat tehneensä presidentille selväksi, että he ovat valmiita tapaamaan yliajajan, mutta että tapaamisen täytyy tapahtua Britannian maaperällä.

Tapaamista seuraavana päivänä Trump kommentoi toimittajille kolaria sanoen, että ajaminen Euroopassa on ”vaikeaa, jos olet kotoisin Yhdysvalloista.”

Diplomaatin vaimo on pyytänyt tragediaa anteeksi. Tapaus on kiristänyt Yhdysvaltain ja Britannian välejä.

Britannian pääministeri Boris Johnson on vaatinut oikeutta uhrille.

– Diplomaattista koskemattomuutta ei pitäisi käyttää tähän tarkoitukseen, sanoi Johnson hiljattain.

Presidentti Trumpin mukaan diplomaatin vaimoa ei palauteta Britanniaan oikeudenkäyntiä varten.

Muutettu kello 16.40 otsikon muotoilua.

Lue myös:

Huffington Post: Parents Of Teen Motorcyclist Killed By Envoy’s Wife Say Trump Offered Them A Check (siirryt toiseen palveluun)

The Guardian: Harry Dunn parents say they rejected Trump offer of cheque (siirryt toiseen palveluun)

Yhdysvaltalaisen diplomaatin vaimoa vaaditaan Britanniaan vastaamaan teostaan – Muhiiko diplomaattinen kriisi kulman takana?