Kuntatalouden tasapainottamisen tärkeä iltapäivä ja ilta Hämeenlinnassa tänään

Yle raportoi ja kaupunki videoi verkkosivuillaan kello 13.00 alkavaa suoraa valtuustopuhetta kokouksesta.

Hämeenlinna
Hämeenlinnan kaupungintalo
Hämeenlinnan kuntatalouden tasapainottaminen 2020 - 2024 on valmisteltu kaupungintalolla. Valtuusto arvioi sen raatihuoneella. Nina Keski-Korpela / Yle

Monivuotiseksi aiotun Hämeenlinnan kaupungin talouden tasapainottamisohjelman 2020 - 2024 odotetaan puhuttavan tänään kaupunginvaltuustoa tuntikausia. Tasapainottamisohjelmassa on kaikkiaan 21 erilaista kohdetta, muun muassa lukioselvitys ja esitys Myllymäen koulun lakkauttamisesta.

Tarkoitus on tasapainottaa jo vuonna 2019 yli 22 miljoonan euron vajeeseen revähtänyt Hämeenlinnan kuntatalous. Pelkkänä veronkorotuksena se merkitsisi yli 2 prosenttiyksikön korottamista ja kuntaveroprosentin nousua yli 23,00:een.

Niin ikään Idänpään ja Ojoisten terveysasemien lakkautushankkeet ovat selvitettävinä tasapainottamislistassa. Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto kokoontuu Raatihuoneella tänään 11. marraskuuta kello 13.00 alkaen.

Budjettikokousta seurataan ja voi seurata tiivisti

Yle Hämeenlinna seuraa tänään maanantaina iltapäivästä verkkoartikkelissa kaupunginvaltuuston kokousta heti kello 13.00 alkaen.

Maanantain 11. marraskuuta 2019 kaupunginvaltuuston esityslistalla on myös vuoden 2020 talousarvioesitys.

Esityslistalla on myös toriparkista järjestettvä kuntalaiskysely. Valtuustoryhmät ovat ennakkotiedon mukaan päässeet yksimielisyyteen sähköisen kuntalaiskyselyn järjestämisestä asiasta.

Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat avoimia ja niitä voi seurata myös verkosta Hämeenlinnan kaupungin verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) kautta.