1. yle.fi
  2. Uutiset

Essote ja Sosteri suosittelevat käyttämään sähköisiä palveluita Postin lakon aikana

Varhain maanantaina alkaneeseen Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n lakkoon osallistuu pari sataa Postin työntekijää.

Postilakko
postipaketteja muovilaatikoissa
Arkistokuva.Marja Väänänen / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymät ovat varautuneet varhain maanantaina alkaneen Postin lakon vaikutuksiin.

Sekä sote-kuntayhtymä Essote että Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri tiedottavat hoitavansa erilaisia potilas- ja asiakasasioita kuten kutsuja ja potilasohjeistuksia sähköisesti tai puhelimella.

– Puhelimitse kutsuttavia tulee olemaan todella paljon. On lisäksi haastavaa, miten muun muassa tutkimusohjeita sisältävät potilasohjeistukset saadaan puhelimitse hoidettua. Haasteeksi nousee myös asiakkaiden tavoitettavuus sekä heidän mahdollisuutensa ottaa ohjeistusta vastaan, kun soitamme, sanoo Essoten tiedotteen mukaan asiakaspalvelupäällikkö Johanna Pulkkinen kuntayhtymän osastonsihteeripalveluista.

Sosteri voi ilmoittaa uusista ajanvarauksista myös tekstiviesteillä.

Molemmat sote-toimijat suosittelevat asiakkaita ottamaan käyttöön sähköisen asiointipalvelun. Ne myös pidentävät laskujen maksuaikoja Postin lakon takia.

Tarkemmat yksityiskohdat selviävät Essoten ja Sosterin tiedotteista. Essoten tiedotteen lakon vaikutuksista voit lukea tästä (siirryt toiseen palveluun). (Essote)

Sosterin tiedotteen voit lukea tästä (siirryt toiseen palveluun). (Sosteri)

Etelä-Savossa lakossa parisataa työntekijää

Etelä-Savossa Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n lakkoon osallistuu pari sataa työntekijää. Heistä hieman yli parikymmentä on suojatyössä muun muassa käsittelemässä turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä lähetyksiä kuten sairaalakirjeitä sekä aterioiden ja laboratorionäytteiden kuljetuksia.

PAU on ilmoittanut pidentävänsä lakkoa suunnitellusta kahdesta viikosta neljään viikkoon, mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei synny sopua.

Koko Suomessa lakkoon osallistuu noin 9 000 PAU:n jäsentä.

Lue myös:

Postin lakko alkaa – kirjeet jäävät jakamatta, pakettien jaossa muutaman päivän viiveitä

Postityöntekijät ilmoittivat uusista työtaistelutoimista: Maanantaina alkava lakko uhkaa pidentyä neliviikkoiseksi

Lue seuraavaksi